KOL hvad er det og hvad kan du gøre

KOL Hvad er det og hvad kan du gøre?

KOL er forkortelsen af Kronisk Obstruktiv Lungesygdom

Vi har to styk lunger, hvis fornemmeste opgave er at ilte blodet og fjerne affaldsstoffet kuldioxid. igennem luftvejene bliver luften vi indånder, transporteret ned til lungernes væv også kalder alveolerne. Hernede vil blodet blive tilført ilt for derefter at afgive kuldioxid.
Ved sygdommen KOL er både luftvejene og lungevævet angrebet.

KOL er altså det vi kalder en lungesygdom, og den rammer faktisk langt flere Danskere end de fleste af os tror, fordi den kan være lidt i det skjulte i mange år. Vi ved at der i Danmark er ca. 320.000 danskere der lever med KOL, men faktisk ved vi fra tidligere at det kun er ca. halvdelen der ved, at de har KOL.

De fleste der bliver diagnosticeret med KOL, er fordi de igennem en periode har oplevet:

Hoste, åndenød, eller en pibende/raslende/hvæsende vejrtrækning i mere end 2 måneder. Eller fordi de får lavet en lungefunktionsmåling hos lægen.

Lægevidenskaben siger at KOL er en kronisk sygdom, og at du skal leve med sygdommen resten af livet. Mange vil dog kunne bremse sygdommens udvikling, f.eks. ved at stoppe med at ryge, tage medicin samt træning.

Når lungerne ikke fungerer korrekt kan visse sygdomme opstå i kroppen. Der er hovedsageligt tre slags sygdomme, som er som følger:

Luftvejssygdomme: I disse sygdomme kan røret, der fører ilten ned til lungerne, blive “svagt” eller beskadiget. De fleste gange vil det blive smallere eller måske endda helt blokerer luftvejene. Dette kan forårsage astma, KOL og bronkitis.

Lungevævssygdomme: Er en sygdom der påvirker lungevævets struktur og funktion. Dette væv gør, at det for lungerne bliver svære at udvide sig, som igen vil påvirke lungernes vejrtrækningsfunktion, som kan resulterer i at du ikke kan trække vejret dybt. Lungefibrose og sarkoidose er almindelige eksempler på lungevævssygdomme.

Lungecirkulationssygdomme: Er en sygdom der er relateret til blodkarrene der er i lungerne. Det kan gøre at du får svært ved at trække vejret ind og puste ud henholdsvis ilt og kuldioxid. Dette kan hos nogen påvirke funktionen af de ​​andre organer vi har f.eks. hjertet.

De almindelige sygdomme, der er relateret til lungerne, er som følger:

Astma
Lunge kollaps (pneumothorax eller atelektase)
Hævelse og betændelse i luftrøret, bronkierør, kan fører bronkitis
KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom)
Lungekræft
Betændelse i lungen (lungebetændelse)
Blodprop i lungearterien (lungeemboli)

Alle disse er almindelige lungesygdomme blandt mange af os, og heldigvis findes der også andre behandlings former der kan lindre KOL, og for nogens vedkomne bedre end de traditionelle medicinsk behandlinger, og for en lang række KOL patienter har de været vidt omkring inden de når til healing, sten og krystal healing.

Her skal vi altså kigge på de sten og krystaller der kan være med til at lindre KOL og andre lungesygdomme.

Vi er næsten alle sammen dagligt omgivet af sten på en eller anden måde, og når vi først mærker på egen krop hvad de kan gøre for os, er der mange der ikke slipper dem igen.

Hvilke sten og krystaller menes at kunne bruges:

Rav: Siges at være en fremragende helbredende sten, ja det er rent faktisk ikke en sten, men harpiks, der er forstenet igennem mange millioner af år, Rav er fantastisk til vejrtræknings- lungeproblemer så som astma og hvis der er en anden form for allergisk reaktion. Rav hjælper også med til at fjern alt negativet og hjælper med at omforme den negativitet til noget positivt. Den healer, lige der hvor det er nødvendigt, og hjælper til med at reparere slimhinderne og lungerne.

Chrysocolla: Siges at ville hjælpe med at få dig til at slappe af, samt først rense og så tilfører kroppen energi, alt i mens den vil lindre de mentale spændinger. Chrysocolla er en fantastisk helbredende sten til alt der har med hals- og brystproblemer. Det giver brystmuskulaturen og lungerne mulighed for også at få et tiltrængt hvil, der igen gør det lettere at trække vejret. Chrysocolla hjælper med iltning af blodet og lungernes cellulære struktur og giver en bedre åndedrætsevne.

Lapis Lazuli: Siges at være en fantastisk sten, og med så mange egenskaber, er med til at op hele hel immun systemet og er gavnlig for lungernes funktion. Den bliver også brugt af dem der skal tale for en forsamling, da det er en stress aflastende sten der hjælper dig til at få sagt alt det vigtige uden omsvøb.

Rhodochrosit: Siges at være en fantastisk sten vil her fungerer som et filter og lindre de der har problemer med åndedrættet og er god ved astma også. Den hjælpe de fleste ved de fleste typer af infektioner.

Moss Agat: Siges at være endnu en meget stabiliserende sten, som er stærkt forbundet med moder naturen. Det er også en genial sten til behandling af lungerne mere specifikt vejrtrækningsbesvær. Den vil afslappe og åbne op for de overbelastet bronkier og lungerne. Den vil hjælpe dig med at forstå de åndelige årsager der kan ligge bag denne fysiske manifestation af din sygdom. Den vil hæve dit selvværd og hjælpe med at frigøre frygt og dybere liggende stress. Den er meget antiinflammatorisk, øger immunforsvaret og er en fantastisk hjælp ved forkølelser samt influenza og infektioner.

Ametyst: Siges at være en virkelig åndelig sten, der hjælper dig med at overvinde frygt samt stress og er velkendt for sine helbredende energier. Den er fantastisk beskyttende og er god at bruge problemer hvis der opstår problemer med åndedrætsbesvær. Den nærmest stimulerer immunforsvaret.

Angelit: Siges at virke beroligende på lungerne og halsen. Det er en beroligende sten, der bruges til at lindre betændelse og reparere væv og blodkar.

Smaragd: Siges at være en god og livsbekræftende krystal, der giver dig karakter og styrke til at overvinde livets vanskeligheder. Den arbejder på bihuler og lunger og anbefales til at lindre vejrtrækningsproblemer.

Iolit: Siges kan være en stærkt overset sten generelt. Indeholder en stor portion energi der er god til behandlingen af problemer med bihuler og ved åndedrætsbesvær. Det nærmes dræber bakterier

Malakit: kommer vi ej heller uden om da det er en ekstremt alsidig og helbredende sten, den opbygger din styrke, og er fantastisk til helbredelse af astma. Vær opmærksom på at: Malakit er giftigt, så du skal ikke fremstille krystals eliksir, essens eller krystalvand med denne, jo så skal det være at du gør det ved indirekte påvirkning.

Alle disse krystaller er alle meget power fulde og har stærke healende evner ved problemer med åndedrættet. De bedste resultater opnås hvis du har dem så tæt på huden som muligt. De kan også bruges hvis du vil i eliksirer, essenser eller krystalvand, som du kan gå og nippe af igennem dagen.

Noget lidt andet der efter sigende skulle være godt er:

Himalaya saltlamper er god til at berige luftkvaliteten med negative ioner, samtidig med at den giver en blød belysning. Den kan være med til at neutraliserer mange af de irriterende stoffer, der bidrager til vejrtrækningsbesvær.

Indkøbskurv