Citrin hvad bør du vide og hvordan bruges den

Citrin – hvad bør du vide

Citrin – hvordan hjælper den dig og hvad bør du vide?

Citrin er endnu fantastisk krystal, og her er vi ovre i familien af kvarts arter, lidt som både ametysten, ametrin, rosenkvarts/rosakvarts også er.

Krystallen er gul som solen eller citronen, og det er da også netop den farve vi ønsker når vi har brug for lidt ekstra energi, og dette er netop blot en af citrinens egenskaber, der er dog en hel del mere som denne faktisk Citrin kan.

Citrinen er nemlig utrolig kraftig på en lang række områder, og det er da også derfor, at den næst efter ametyst og rosenkvarts er en af de mest populær sten herhjemme, Vi kan i øvrigt sige at den ægte citrin er relativt sjælden, og du vil kunne opleve rundt om i verden at købe én der er en brændt Ametyst, som altså ikke er Ægte, Brændt citrin og er mere mælke hvide og lidt mørkere nuancer, men selv for den ganske øvede kan det være svært at skelne en ægte citrin fra brændt ametyst

Citrinen kommer i de fleste tilfælde fra Brasilien og udseendet kan varierer lidt, men minder generelt om kvarts.

Citrinens muligheder og hvad betyder den

Det er ikke uden grund at Citrinen er blevet så populær som den er. For helt tilbage i tiden, har denne krystal nemlig været forbundet med ord som fysisk & mental, samt spirituel fornyelse, og netop det har gjort at krystallen er meget populær i overgangsfaser af en hver art, men også til hvis du skal manifesterer noget, samt yde en ekstra ordinær indsats.

Det er også således at står du overfor en udfordring, eller en tid med omvæltninger, en drøm der skal realiseres, så er citrinen den du bør tage med dig på den rejse, da den vil navigere dig sikkert igennem processen. Yderligere siges det at citrinen også symboliserer succes, og kan hjælpe dig til at bevarer overblikket i stresset situationer som f.eks. ved eksamener jobsamtaler mm.

Citrinen, er god for folk der er født i disse stjernetegn: Vægt, tyr, løven, tvillingen.

Citrin kaldes også for eksamensstenen

Man har igennem tiderne omtalt citrin som “eksamensstenen”, hvilket den da også meget berettiget er, men måske forstået på en lidt anden måde, for Citrinen er hel exceptionel god til at støtte os i alt der hedder angst, tvivl og det turbulente, der kan være i manges liv, det kan være en skilsmisse, en første date og meget mere.

Det er som om citrinen hjælper bæreren med at dulme nerverne, og minder dig om de egenskaber og potentialer du har i stedet for at se på alt det negative, fokuserer den på alle dine gode sider. Det vil gøre at du kan finde ro de svære perioder hvor der er mange forandringer, eller hvor du bliver testet, derved kan du som person udvikle dig og blive den bedste version af dig selv, så du kan udleve dine drømme.

Hvis du som person er bekymret- ængstelig, så er dette krystallen du bør tage med dig, da den virkelig skaber en positiv atmosfære, fuld af opbakning, og opløftende energier.

Mange vil kunne have stor glæde af at have citrinen på sig enten tapet direkte på huden, to fingre bredder over navlen, eller i lommen, i det øjeblik de går ind, i, ønsker en forandring. For det er her den virkelig gør en forskel, du vil på nærmest magisk vis mærke en indre ro og opbakning, så du kan navigerer rundt i det hele selv når det bliver turbulent, og med en indre styrke samt selvtillid på alle fronter.

Citrin skaber overflod

Det er ikke kun det psykiske citrinen påvirker, og det er da også for nogen kendt, at den i flere tusind år, har været brugt til blandt andet ceremonier, hvor den skulle give overflod, manifestering, det er ikke kun i forbindelse med penge, men overflod på alle plan.

Det er netop også i spirituelle sammenhænge, at man bruger begreber som manifestering, som virkelig er kraftigt, og som igen er nøglen til flere slags overflod.

Manifesteringer er måske også noget af det du skal investere lidt tid i, hvis du ikke allerede kender til det, kan du manifesterer hvad som helst, kærlighed, overskud som person, penge/velstand, held, dit nye hus, men husk at tage citrinen med på dette arbejde, du vil ikke fortryde at du har købt den. og det kan være en fordel at købe 5 stk. da du derved kan placerer en i hvert hjørne af dit hus/rum/værelse og samtidig have et styk i hånden, det vil skabe sådan én synergetisk effekt.

Citrins fysiske egenskaber

Citrin er som sagt gul i farven, og er i kvartsfamilien, og da den er gul, tilhører den også energi punktet (chakra) Solar plexus, som på mange måder er defineret af de sociale oplevelser og samspillet med andre vi har haft igennem livet.

Solar plexus chakraet er tilknyttet, HANDLING OG STYRKE, og det vil i 9 ud af 10 tilfælde hæmmes af alt vi kender som skyld & skam. Det er da også derfor at citrin vil styrk de områder af dig, der mærker ubalance, eller som skal have lidt fornyet energi, så motivationen kan komme tilbage i livet.

Denne krystal siges også at hjælpe dig med en bedre fordøjelse og betændelsestilstande omkring nyrerne eller bugspytkirtelen.

Hvordan bruger jeg min citrin

Først af alt skal jeg sige at den ikke kan bruges på en forkert måde, men det er vigtigt at du lytter til din mavefornemmelse, for selv om det er helt oplagt at lægge den på solar plexus, så vil du også ligeså godt kunne have den på alle de andre chakra punkter, og eller i lommen, dog vil vi sige at jo tættere på huden en sten eller krystal er, jo bedre er det.

Af eksempler kan også nævnes at nogle placere citrinen i deres pung for at manifesterer økonomisk velstand. Andre igen der læser til eksamen kunne måske overveje at placere den ved det bord eller den computer du sidder ved, eller have den på sig, når du skal præstere.

Citrin er, på trods af at det er en meget hårdfør sten, samtidig udfordret da den ikke kan lide solens lys, da den vil miste sin farve.

Er du nysgerrig på andre sten og krystaller har vi skrevet lidt om dem under selve stenene, men har også lavet flere blog indlæg om mange af hverdagens / ferien / helligdagene hvor du vil kunne bruge dem, men også hvor der er lidt mere på spil f.eks. job, eksamen, angst, fertilitet og tusinde andre ting, kig selv lidt videre her.

Indkøbskurv