The Hanged Man Tarotkort

The Hanged Man – Den Hængte Mand

The Hanged Man – Den Hængte Mand er det 12. kort i den store arkana, og optræder både i Thoth Tarot & Rider-Waite´s tarotkort sæt samt mange flere. The Hanged Man – Den Hængte Mand er illustreret, som en mand der er hængt op, på et kors lignende træ. Manden hænger med hovedet nedad hvorfra han kan iagttage verden fra et helt andet perspektiv, Når man ser nærmere på Den Hængte Mand, er hans ansigtsudtryk roligt og fredfyldt, hvilket kunne betyde at han selv har valgt at være i denne position. Omkring hans hoved er der en glorie, som er symbolet på ny viden/indsigt, OPLYSNING samt bevidsthed. Når man ser nærmere på billedet ses det tydeligt at hans højre fod er bundet til træet, mens den venstre fod faktisk er fri, alt i mens at knæet er bøjet samt gemt ind bag hans højre ben.

Når man kigger på Den Hængte Mands arme er de bøjet og gemt bag ryggen således at der dannes en omvendt trekant. Yderligere ses det at han er iført røde bukser, dette vil for det meste repræsentere menneskelig lidenskab, eller den fysiske krop, og en blå skjorte/vest som står for viden.

Man kunne sige at den hængte mand på kortet er lig med ultimativ overgivelse, at blive suspenderet for en tid men også et symbol på at være en martyr, eller et offer for det større gode.

Hvid du trækker kortet og det ligger omvendt vil du se en oprejst mand.

Den Hængte Mand – der står oprejst

The hængte mand der vises på kortet skal minde dig om, at tingene nogle gange ikke er helt som de skal være og at du derfor bør du sætte alt i bero for en tid, således at du kan få tiden og roen til at tage det næste skridt. Hvis du ikke gør det vil Universet gøre det for dig, på deres måde, og det er ikke altid lige på den måde du måtte have ønsket det, og ej heller på det mest passende tidspunkt, så det er altså nu tid til at tage dig selv og dine prioriteter seriøst.

Nogle har måske hørt ordsproget: Det, at du kom her til, får dig ikke hen hvor du måtte ønske det, Og det er eksakt det der er på spil når du trækker dette tarotkort. Den Hængte Mand – The Hanged Man, er kortet der vil opmuntre dig til at løsrive dig fra gamle rolle modeller og adfærdsmønstre, det er altså alle de der ikke længere er for dit eget bedste, og gør du det vil du kunne se et billede af din verden fra helt nyt perspektiv, du vil kunne rumme nye muligheder, som ellers ikke ville have opdaget, hvis du bare havde givet den fuld gas derud af, som du jo netop var på vej til.

Tarotkortet indbyder dig til at tage pauser

Set lidt fra oven kan man sige at disse tiltrængte pauser, kan være frivillige eller ufrivillige, men er du i harmoni med dig selv og intuitionen, vil du have en langt bedre fornemmelse af, hvornår det faktisk er tid til at trykke på bremsen for at sætte tingene på hold – således at tingene ikke kommer helt ud af kontrol. Men er du ikke i harmoni og har ikke intuitionen på plads, er det så viseligt indrettet at, da vil universet sætte tingene i bero for dig, det kunne være i form af at du hele tiden mødte forhindringer, helbredet blev skrøbeligt, eller helt derude hvor du måske fik en ned smeltning. Jeg vil opfordre dig til at fornemme om det er nu ’pausen’ skal komme, så vær opmærksom på den; ellers skal jeg love dig at universet vil give sit besyv med, indtil du ikke længere kan ignorere tegnene.

Med lidt andre ord kunne man sige at The Hanged Man dukker op i Tarot-læsninger, når ens projekter og eller aktiviteter bør standses eller sættes i bero. OG HER SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ IKKE AT BLIVE VED MED AT SKUBBE PÅ, i håbet om, at få mere power til at drive dig derhen, hvor du vil hen.

Overgivelse

DET ER NU TIDEN HVOR DU BØR overgive dig, tage en pause, giv det tid, det er din chance for at revurdere om du går i den retning du egentligt oprigtigt ønsker, se hvor du er på vej hen. Mange der har fået det her tarotkort vil opleve at noget nyt og uventet dukker op, for her at være i stand til at se det, du egentligt har brug for, for at komme videre, giv det tid og rum til at komme igennem.

Den Hængte Mand er altså din billet til en rejse hvor du med åbne arme kan overgive dig til det, der er, lad det komme og vær i det, også selvom det er anderledes, end du havde troet. Brug tiden væk fra alle de rutiner du har haft, så du kan connecte dig med de nye der måtte komme, se det helt ned i de små detaljer lige fra en ny måde at tænke til at se på. Det vil for mange betyde at de kan komme til at skulle sætte vigtige projekter i bero, mens du ser lidt på det hele, og det kan jo selvfølgelig både være til besvær og ubelejligt, men du opleve at det vil være det hele værd – TRO MIG!.

Det er altså universets måde at hjælpe dig på, så du kan se nye muligheder og forberede dig på den kommende “opgradering”, der kommer til at være i dit liv. Hvis du pusher på eller gør modstand, vil du blot møde endnu flere forhindringer undervejs, så vær i det og tillad, universet at hjælpe dig, så vil mulighederne komme jævnt fordelt og ubesværet til dig.

Nogle gange viser Den Hængte Mand dig også at du føler dig låst fast eller begrænset i livet, og her er det tid til at se på hvad det er der gør at du bliver holdt i denne fastlåste, position, samt hvad det er der forhindrer dig i at komme videre?
Her kan det på samme måde som ovenfor være en fantastisk øvelse i at bare overgive sig, og give slip, så du undgår at investere i nogle ting/tid/resultater i noget der ikke mere giver mening for dig. På et område inviteres du også til at ændre dit perspektiv og flytte din energi, så du kan får oplevelsen af, at det rent faktisk kan være nyttigt at adskille dig selv fra din hverdag, det kan være lige fra at gå en tur i haven/marken/skoven, til at tage på et retreat sted eller flytte til et helt andet land. Du skal med andre ord ændre rutinerne, så du derved kan flytte din energi, hvorefter du kan flyde mere frit igen.

Den omvendte hængte mand i tarotkort

Den stående hængte mand opfordrer dig ligeledes til at holde pause, bare et øjeblik, så du kan se tingene på en lidt anden måde. På den anden side kan tarotkortet vise dig at du rent faktisk godt selv ved, at du skal trykke på pauseknappen, men du modstår det. Det kunne være du gjorde det ved at fylde dagene med mange opgaver og projekter, så du har noget at holde dig beskæftiget med, og derved bliver distraheret i en sådanne grad at du ikke ser det faktiske problem, og derved undgår at give selve problemet opmærksomhed. Kortet beder dig DERFOR OM: at sætte farten ned både åndeligt og kropsligt, stop op og hvil dig, før det er for sent og der kommer endnu flere forhindringer, og husk gør du det ikke selv vil universet, dine guider, gøre det for dig, hvis du ignorerer det. Så snart du hører, ser, mærker de små tegn, er det på tide at du rydder din kalender, samt arbejdsplan for at gøre plads til at du i stilhed kan se ind på dig selv, og lytte til dig selv.

Nogle der allerede er i den her situation, hvor alt er sat i bero, vil opleve det som en stor frustration. Den omvendte Hængte Mand kan også komme for at vise dig, hvor det er du rent faktisk bliver blokeret, fastlåst eller begrænset, eller fordi andre mennesker eller omstændigheder har sat dig i en position hvor du ikke rigtigt kan komme videre. Mens du endnu kan, kan det her være en god ide, at du overgiver dig til det, der er lige nu, og løsner lidt op på det stramme greb og overbevisning om hvordan tingene skal og bør være. Vær i nuet, følg med hvor der skal følges med, selvom det ikke lige var det du havde forventet, og helt ærligt, ville tingene ikke også være lidt kedeligt hvis alt bare gik som vi forventede det, slip grebet om den tanke, og kom videre ud og oplev verden.

Når du har holdt dine pauser

Hvis du allerede har holdt den her pause periode, kan den omvendt hængende mand, være det positive tegn på at du nu er klar til at se på de nye perspektiver der er givet dig, og at der vil opstå en fornyet følelse af energi. De fleste der oplever det her, vil opleve det som at, det der sker omkring dem bare kommer flydende og med en lethed du ikke har haft før, begivenhederne er nemmere og du skal ikke gøre så meget for at få tingene til at ske, HER VED DU at du er klar igen. For mange kan det have vist sig ved at du lige pludselig knækker koden til noget der har plaget dig igennem pause perioden, og når du ved hvordan du skal gøre tingene anderledes, er det legende let.

Hvis den tarotkort læsning du får, omhandler et par forhold som er sat i bero, viser den omvendte hængende mand, at du er tilfreds med at vente, til et bestemt punkt. Du vil indse, at forholdet vil udvikle sig, men på grund af at dets kompleksitet bør du ikke forhaste hverken mekanismerne eller det der sker. Du skal dog heller ikke blot vente for evigt, for der vil hvis du er ærlig over for dig selv være et tidspunkt, hvor du skal tage en beslutning for hvad der skal ske i dit liv.

Den omvendte Hængte Mand kan også betyde, at du holder en vigtig beslutning eller handling tilbage. Nogle tænker at de bør vente til de er 100 % klar – men gæt engang? Bliver vi mennesker nogensinde 100 % klar. Så se at komme ud af starthullerne, hvad venter du på, tag springet. tag en beslutning, før universet beslutter, at de ikke kan vente på dig længere.

Indkøbskurv