Rider Waite Tarotkort – Engelsk

Plus evt. fragt.kr. 117.00kr. 157.00

Altid fri fragt til pakkeshop ved køb for 1000 kr.

  • Kort beskrivelse medfølger på dine sten/krystaller
  • Har du spørgsmål til valg af sten og krystaller ring blot til os
Du kan betale her med:
  • MobilePay logo

Rider Waite Tarotkort – Engelsk, og nu i lomme format også

Antal: 78 kort
Mål: 70×120 mm
Den sprit nye model af A.E Waite (Rider Waite tarotkort) er i lomme størelse 57×89 mm

Disse kort blev tegnet i 1909 af Pamela Colman Smith under vejledning af Arthur Edward Waite.

Det unikke ved Rider-Waite sættet og en af de største årsager til dets enorme popularitet er, at alle kortene, inklusiv den lille arkana, viser scener med figurer og symboler. Før Rider-Waite sættet viste den lille arkana i næsten alle tarot-sæt kun antallet af ’’kulørens’’ tegn (f.eks. 10 sværd svarende til Spar 10 i spillekort). De illustrerede scener i Rider-Waite sættet gør det muligt at tolke og forstå kortene uden nødvendigvis at skulle konsultere en bog. Rider-Waite sættet er siden blevet modellen, de fleste nyere tarot-kortsæt er bygget op omkring.

Hvorfor Rider-Waite

Til dagligt arbejder jeg med Rider-Waite kortene. Hvis du skal bruge kortene som et professionelt værktøj, er det til en start nok nødvendigt kun at benytte sig af et enkelt kortsæt, således vil du hurtigt lærer dine tarot kort til bunds. Vi bruger Rider-Waite fordi kortene er et af de mest udbredte i hele verden, det gør at det er nemmere at finde bøger og videoer om emnerne i dette tarotkort sæt, og fordi at du nok aldrig bliver færdig med at studerer dem.

Rider-Waite Tarot blev valgt blandt Top Ti Tarot Sæt af Alle Tider, på Aeclectic Tarot Forum.

Pamela Colman Smith

Pamela Colman Smith blev født 16. februar 1878 i Middlesex, England, af amerikanske forældre. Hendes barndomsår foregik i hhv. London, New York og Kingston, Jamaica. Som teenager rejste hun rundt i England med et teater ejet af Ellen Terry og Henry Irving. Derefter begyndte hun på en kunst-uddannelse som hun færdiggjorde i 1897. Hun vendte hjem til England, hvor hun blev designer for miniature teatre og illustrator – hovedsageligt af bøger, foldere og plakater. Omkring 1903 sluttede hun sig til det Gyldne Daggrys Orden (Order of the Golden Dawn) og i 1909 indvilgede hun i at male 78 tarotkort under vejledning af Arthur Edward Waite. Sættet blev udgivet samme år af William Rider and Son.

Arthur Edward Waite

Arthur Edward Waite blev født i Amerika i 1857 men blev katolsk opdraget og uddannet i England. Som 21-årig begyndte Waite at forske i og skrive om psykiske og esoteriske emner. Kort efter at have sluttet sig til det Gyldne Daggrys Orden blev han Stormester og ændrede ordenens fokus fra magi til mysticisme. Den Gyldne Daggrys Orden, hvis strukturelle hierarki byggede på Kabbalaen, bliver betragtet som det 20. århundredes største indflydelse på det okkulte.

Waite var en produktiv forfatter af okkulte tekster, værker om den Hellige Gral og hele rammen for den mystiske viden, der er basis for nutidens tarot. Han er bedst kendt som medskaber af Rider-Waite Tarot og som forfatter til den tilhørende bog The Pictorial Key to the Tarot, som blev udgivet i 1910.

Tarot igennem tiden​​

Tarot-kortenes udbredelse foregik over fem århundrede i Europa. En tysk munk, Johannes, beskriver et spil, der hedder Ludas Cartarum, der blev spillet i år 1377. Covelluzzo, en kroniker fra det 15. århundrede, fortæller om det i en introduktion i Viterbo i år 1379.

Det var almindeligt accepteret, at spillekort dukkede op i Europa i sidste halvdel af det fjortende århundrede, sandsynligvis kom de første i Italien som et komplet kort sæt med 78 kort – et opfindsomt geni kombinerede efterfølgende de almindelige 56 kort, kendt som Minor Arcana, med de 22 esoteriske kort. og symbolske Tarot-kort kendt som Major Arcana for at danne en serie af 78 kort.

I det femtende århundrede blev Tarot-kort generelt lavet og håndmalet til de fyrstelige i Norditalien og Frankrig. Kort tid efter opstod der mange versioner. I det sekstende århundrede blev en modificeret Tarot-kort pakke kaldet Tarot of Marseilles ekstrem populær.

Der findes i dag, i arkiverne til Bibliotheque Nationale i Paris, 17 store Arcana-kort generelt antaget, sandsynligvis fejlagtigt, at være blevet håndmalet omkring året 1392 af Jacquemin Gringonneur til Charles VI i Frankrig. Disse kort er sandsynligvis af senere venetiansk oprindelse, muligvis Tarocchi i Venedig fra midten af det 15. århundrede.Den nøjagtige oprindelse af Tarot-kort i antikken forbliver uklar. Court de Gebelin skriver i Le Monde Primitif i 1781 fremfører teorien om, at Tarot-kort stammer fra en gammel egyptisk bog, The Thoth Book. Thoth var det egyptiske kviksølv, siges at være en af de tidligere konger og opfinderen af det hieroglyfiske system. Gebelin hævder, at det er fra egypterne og sigøjnere, at Tarot-kort blev spredt over hele Europa.

Hvem lavede de første tarot-kort?

Fremkomsten af Tarot-kort i Europa foregik i over fem århundreder Waites arbejde. En tysk munk, Johannes, beskriver et spil, der hedder Ludas Cartarum, der blev spillet i år 1377. Covelluzzo, en kroniker fra det 15. århundrede, fortæller introduktionen i Viterbo af kortspillet i år 1379.

I år 1369 nævnes ikke spillekort i et dekret udstedt af Charles VI fra Frankrig mod forskellige former for spil; dog, 28 år senere, forbød Prevot i Paris i en bekendtgørelse dateret 22. januar 1397 arbejdende mennesker fra at spille tennis, bold, kort eller ninepins undtagen kun på helligdage. Det er almindeligt accepteret, at spillekort dukkede op i Europa i sidste halvdel af det fjortende århundrede, sandsynligvis først i Italien som et komplet kort med 78 kort – eller et opfindsomt geni kombinerede efterfølgende de almindelige 56 kort kendt som Minor Arcana med de 22 esoteriske. og symbolske Tarot-kort kendt som Major Arcana for at danne 78-kort pakken.

I det femtende århundrede blev Tarot-kort generelt trukket eller håndmalet til de fyrstelige huse i Norditalien og Frankrig. Derefter blev kort pakkerne flere, fordi de blev gengivet ved hjælp af træsnit, stencils og kobber gravering. I det sekstende århundrede blev en modificeret Tarot-pakke kaldet Tarot of Marseilles populær.

Her kan du se, hvordan du hurtigt kommer til at lave din første læsning tarotkort hvordan Tryk på Rider-Waite

 

Vi har også andre modeller af tarrotkort her

Vægt 0.250 kg
Model

Rider wait lommeformat (agm), Rider wait standard (gul æske)

Du kunne også være interesseret i...

  • aleister Crowly thoth tarot Standard & de luxe version
  • The rider wait tarot kort Radiant
  • Smith Waite Centennial Tarotkort
Indkøbskurv