Beskrivelse

Rider Waite Tarotkort – Engelsk

Antal: 78 kort
Mål: 70×120 mm

Disse kort blev tegnet i 1909 af Pamela Colman Smith under vejledning af Arthur Edward Waite.

Det unikke ved Rider-Waite sættet og en af de største årsager til dets enorme popularitet er, at alle kortene, inklusiv den lille arkana, viser scener med figurer og symboler. Før Rider-Waite sættet viste den lille arkana i næsten alle tarot-sæt kun antallet af ’’kulørens’’ tegn (f.eks. 10 sværd svarende til Spar 10 i spillekort). De illustrerede scener i Rider-Waite sættet gør det muligt at tolke og forstå kortene uden nødvendigvis at skulle konsultere en bog. Rider-Waite sættet er siden blevet modellen, de fleste nyere tarot-kortsæt er bygget op omkring.

Rider-Waite Tarot blev valgt blandt Top Ti Tarot Sæt af Alle Tider, på Aeclectic Tarot Forum.

Pamela Colman Smith blev født 16. februar 1878 i Middlesex, England, af amerikanske forældre. Hendes barndomsår foregik i hhv. London, New York og Kingston, Jamaica. Som teenager rejste hun rundt i England med et teater ejet af Ellen Terry og Henry Irving. Derefter begyndte hun på en kunst-uddannelse som hun færdiggjorde i 1897. Hun vendte hjem til England, hvor hun blev designer for miniature teatre og illustrator – hovedsageligt af bøger, foldere og plakater. Omkring 1903 sluttede hun sig til det Gyldne Daggrys Orden (Order of the Golden Dawn) og i 1909 indvilgede hun i at male 78 tarotkort under vejledning af Arthur Edward Waite. Sættet blev udgivet samme år af William Rider and Son.
Arthur Edward Waite blev født i Amerika i 1857 men blev katolsk opdraget og uddannet i England. Som 21-årig begyndte Waite at forske i og skrive om psykiske og esoteriske emner. Kort efter at have sluttet sig til det Gyldne Daggrys Orden blev han Stormester og ændrede ordenens fokus fra magi til mysticisme. Den Gyldne Daggrys Orden, hvis strukturelle hierarki byggede på Kabbalaen, bliver betragtet som det 20. århundredes største indflydelse på det okkulte. Waite var en produktiv forfatter af okkulte tekster, værker om den Hellige Gral og hele rammen for den mystiske viden, der er basis for nutidens tarot. Han er bedst kendt som medskaber af Rider-Waite Tarot og som forfatter til den tilhørende bog The Pictorial Key to the Tarot, som blev udgivet i 1910.