Sten & Krystaller til healing af dit kæledyr

Sten & Krystaller til healing af dit kæledyr

Nogle gange skal man skifte måde at tænke på når man tænker dyr og behandling heraf. Du åbner en helt ny verden med muligheder for wellness og helbredelse. Meget skubbes til side som værende uvidenskabelige, upålidelige eller ineffektive, primært fordi de ikke er omfavnet af konventionel medicin eller ikke har en lang historie med kliniske forsøg.

Krystaller, ligesom urter, blomster essenser og æteriske olier har utrolige effekter på helbredelse i kroppen. Krystaller er ofte ikke forstået af traditionelle lægepraksis, men er nyttige værktøjer til at skabe balance og velvære uden bekymring for at forårsage skade.

Valg af krystaller

Der er ingen rigtig eller forkert måde at vælge en krystal på. For folk er det let nok at tage en i dine hænder og se, hvordan og hvad du føler. Prøv at rulle den rundt i dine hænder? Føler du en følelse af ro og klarhed? Er det varmt eller køligt i din hånd?, bliver du irritabel? Føler du glæde? Det at vælge en krystal til en anden, herunder dit dyr hamster/kanin/hund/kat/fugl mv., kan forårsage en vis frustration, Vi vil vælge den rigtige krystal! Vi fortæller her lidt om de bedste helbredende krystaller, der er til rådighed for dit dyr hamster/kanin/hund/kat/fugl, men først skal vi selv lærer, hvordan vores kæledyr kan vælge deres egne helbredende krystaller.

Lad fiddo vælge sine egne krystaller:
Vælg selv et par krystaller til dit kæledyr og lad dem teste krystallerne. Dit mål er at ende op med højst tre, til brug ad gangen.
Dit kæledyr kan have de samme fornemmelser, som du har når du vælger en krystal, den kan for eksempel føle sig afslappet, rolig eller føle en vibration. MEN hvordan kan du så finde ud af om den er interesseret i en bestemt krystal?

Følg disse nemme trin.

Hold krystallen hen til dit hamster/kanin/hund/kat/fugl ved at holde krystallen i din hånd eller placere den foran den og lade ham/hende lugte og undersøge. Pas på, at den ikke tager den i munden og forsøger at spise den.
Giv den massere af tid til at tjekke denne nye krystal. Hold øje med interessen fra den, hvis den ser ud som om den bliver afslappet, eller den snusser meget til den eller skubber til den, eller det drypper fra næsen eller giver en generel følelse af glæde. Så er det ligesom om at du har fået et “JA”. Hvis den synes at være mere interesseret i at lege med krystallen eller slet ingen interesse viser den, Så er det det samme som et “NEJ” – i hvert fald for nu. Fjern da krystallen og se hans reaktion. Går han på udkig efter den, ser efter den? Forbliver han rolig og afslappet? Begge disse reaktioner er positive og vil gøre at du kan bruge denne krystal.

Brug af krystaller med/på dit kæledyr

OK, så du eller dit kæledyr har valgt en krystal, eller to eller tre stykker, hvad nu? Krystaller kan anvendes på flere forskellige måder. Her er tre nemme måder at brugde dem på.

Placer en eller flere krystaller under dit kæledyrs foretrukne sovested. Du skal sørge for, at dit kæledyr ikke finder dem og beslutter sig for at spise dem. Man kan f.eks. sy et par stykker ind i hjørnet af et tæppe, så de ikke er løse.
Brug en lille pose eller lomme, som kan fastgøres til et halsbånd.
Eller hold krystallen i hånden (fordi energien går igennem dig, og rør dit kæledyr eller giv det massage den anden hånd.

Hvor lang tid skal jeg bruge krystallerne
I starten tilbyder du de krystaller, dit kæledyr har valgt i korte perioder, hvor i begge er afslappet. Start med ca. 20 minutter. Hvis du er bekendt med krystaller og hvordan de virker, er du velkommen til at bruge dem i længere perioder eller bruge et halsbånd hvor de er påsat til kontinuerlig helbredelse.

Så længe dit kæledyr viser interesse og du noterer dig fordele ved det, kan du fortsætte med at bruge krystallerne. Hvis du opdager et symptom er blevet værre, eller dit kæledyr viser stress ved at trække ørerne tilbage eller svinge halen og undgår sit yndlings sovested, der indeholder krystaller, kan det være, at energien fra krystallerne er for stærke, eller du har brugt dem for længe eller for ofte. En god tommelfingerregel er at tjekke dit kæledyrs interesse hver eller hver anden uge.

Hvilke krystaller findes der?

Bjergkrystal er kendt for sine forstærknings- og transformations fordele. Den kan forbedre vitalitetniveauet, lindre følelsesmæssige ekstremer, fremskynde helbredelse og øge immunsystemet. Den er også meget nyttig til at reducere smerte og betændelser. Hvis der kun er en krystal i din samling, er dette den, der er et must have.

Amethyst er medlem af kvarts familien og har et ry for “lethed.” Ametyst er et must-have til at lette sorg efter at have mistet en elsket eller til brug under døds processen. Den kan lette frygt, panikanfald og separations angst. Ametyst er også kendt for sine stress reducerende evner. Stress er ofte en trigger for latente mekanismer eller forudeindstillede arvede tendenser. Lær mere om adskillelse angst tilstande vedr. din hund. Er også god hvis dit kæledyr er ældre og har gigt. Det hjælper på fordøjelseskanalen, hjertet, maven, huden og tænderne. Vibrationer fra ametyst kan hjælpe med at løsne lopper fra dem.

Sort Turmalin er den ultimative beskytter. Vores kæledyr er som små svampe og afhenter vores energier og andres i miljøet, hvad enten det er følelsesmæssigt eller fysisk. Denne krystal er især nyttig for hunden, der bruger meget tid i menneskelige relationer. Tænk sort turmalin til skelet problemer, muskelkramper og smerter samt hormon ubalancer.

Selenit bruges ofte til at fjerne de andre krystallers af negative energier, dem de optager fra det fysiske og metafysiske miljø. Dens meget fine vibration hjælper med klarhed i sindet og rydder forvirring. Selenit har vidunderlige fysiske helbredende egenskaber som at frigøre træthed og ømhed overalt i kroppen samtidig med at den skaber fleksibilitet. Selenit har en affinitet til rygsøjlen, hjælper med tilpasning, og nogle siger det er nyttigt for dem med anfald. Placerer et stykke selenit under hver hundeseng samt din egen madras for at sikre en afslappende nat. Vær opmærksom på, selenit opløses når det bliver vådt!

Agat – Agater er kendt for at være en nyttig til at hjælp udvikling af telepati og balancering af energi. Agat er kendt som “KRAFT STENEN”. Det siges at den styrke selvtillid og den indre fred. Og dette kan være en ting, der virker for et skræmt, genert eller nervøst kæledyr. Den hjælper også med hudpleje.

 

Amazonit bruges til at berolige nervesystemet og give afslapning fra turbulente følelser. Den siges at fjerne tristhed og øge selvbestemmelse.

Aventurin – Hjælper husdyr til at tilpasse sig et nyt miljø. Hvis du går på ferie og enten går på dit kæledyr eller tager dem med dig, er det en meget stressende tid for dem. Deres reaktioner er de samme som vi mennesker.

Blonde agat – Denne smukke sten virker til at behandle flere forskellige symptomer og lidelser som hals problemer, gigt og infektioner sammen med mange andre helbredende egenskaber.

Karneol – Denne ædelsten arbejder for at behandle en lang række symptomer og lidelser som degenerative lidelser i kroppen, nyresten, gallesten, traume som følge af misbrug, slid, nedskæringer og forstyrrelser i rygsøjlen, milten eller bugspytkirtlen samt mange andre lidelser, som dit kæledyr kan lide af.

Citrin – Hjælper på fordøjelsen og søvnløshed. Ligesom mennesker kan dyrene have problemer med at sove fra tid til anden.

Dalmantiner jaspis – er kendt som den sjove sten. Det siges at have opløftende kvaliteter, der vil holde dit kæledyr afbalanceret og godt justeret.

Hæmatit – Hjælper muskelsystemet.

Howlit – mindsker egoisme, stress, smerte og uhøflighed. Den øger, mildhed og tålmodighed. Howlit tænkes at hjælpe med knogler, tænder, calciumniveauer og benkramper.

Lapis Lazuli– Hjælper immunsystemet, leukæmi og knogle cancer smerte.

Labradorit – Denne sten virker ved at stimulere sindet, rense øjnene, hjælpemidler i fordøjelsen og reducerer forekomster af stress og angst inden i dit kæledyr, såvel som mange andre helbredende egenskaber.

Rød jaspis – Denne sten indeholder en række helbredende kræfter som f.eks. Forbedring af dårlig cirkulation, heling af leveren, helbredelse af nyrerne, smertelindring, helbredelse af blodproblemer samt understøttelse af seksuelle, fordøjelses- og kredsløbsorganer.

Rhodonit – arbejder på at genopbygge et mere solidt følelsesmæssigt fundament og er godt til beroligende og langsigtet følelsesmæssig helbredelse.

Rosenkvarts – Dette er en vidunderlig ædelsten, hvis dit kæledyr har haft været ude for kirurgi eller har et sår. Behandler mange forskellige lidelser, herunder at fremme nærhed og kærlighed mellem kæledyr og ejer, samt styrkelse af nyrerne. Kan hjælpe dit kæledyr til at være mere modtagelig over for din kærlighed.

Røgkvarts – Hjælper også med nervesystemet og hævelser. Dette er en vidunderlig gruondingsten og hjælper med at fjerne negativ energier. Denne ædelsten arbejder for at lindre smerter, styrke musklerne, regulere kroppens væsker og reducere stress samt helbreder plager i maven, nervevæv, det re-produktive system, hjerte, ben og hofter.

Tiger øje – Hjælper med at skabe ro midt i kaosset. Hjælper med problemer med øjet, hals og det re-produktive system. Hjælper med at reparere brudte knogler og styrke rygsøjlen. Perfekt til energiske hunde!

 

Turkis – Hjælper med stort set alt inklusive beskyttelse. Denne helbredende sten er fantastisk som en tillids sten, hvis dit kæledyr viser tegn på at være genert eller nervøs. Turkis er en fremragende grounding sten, da dens vibrationer giver ro i sindet. Denne sten virker for at neutralisere over-surhed i kroppen, lindrer gigt, virusinfektioner, maveproblemer og reumatisme, samt stimulerer muskelstyrke og vækst.

Gul Jaspis kan helbrede problemer inden for det endokrine system, kan fremme nyrernes og tarmens helbred og behandle maveproblemer samt fordøjelsesspørgsmål. Der er også mange andre helbredende egenskaber ved denne, som f.eks. Lette problemer med opgaver, især når du går på arbejde eller er nødt til at forlade dyret i 24 timers skift.

Man kan komme disse sten/krystaller i punge, nøgleringsklemmer , eller hvad din fantasi kommer op med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *