Dine kæledyr bruger sten og krystaller

Sten & Krystaller til healing af dit kæledyr

KæledyrNogle gange skal man ændre måde at tænke på, når man tænker dyr og behandlingen af dem.

Du åbner en helt ny verden med muligheder for wellness og helbredelse. Meget skubbes til side som værende uvidenskabeligt, upålideligt eller ineffektivt, primært fordi det ikke er omfavnet af konventionel medicin eller ikke har en lang historie med kliniske forsøg.

Men krystaller har – ligesom urter, blomster-essenser og æteriske olier – utrolige effekter på helbredelse i kroppen. Krystaller er ofte ikke forstået af traditionel lægepraksis men er nyttige værktøjer til at skabe balance og velvære uden bekymring for at forårsage skade.

Hvordan vælger du sten & krystaller

Der er ingen rigtig eller forkert måde at vælge en krystal på. For folk er det let nok at tage en i dine hænder og mærke, hvad du føler. Prøv at rulle den rundt i dine hænder. Får du en følelse af ro og klarhed? Er det varmt eller køligt i din hånd? Bliver du irritabel? Føler du glæde?
At vælge en krystal til en anden herunder dit kæledyr (hamster, kanin, hund, kat, fugl mv.) kan forårsage en vis frustration. For vi vil jo helst vælge den helt rigtige krystal.
Nederst i denne artikel er der en guide over de bedste helbredende krystaller, som er til rådighed for dit kæledyr. Men først er det en god ide, at du selv lærer, hvordan dit kæledyr kan vælge dens egne helbredende krystaller.

Lad selv Fido vælge sine krystaller

Vælg selv et håndfuld krystaller til dit kæledyr og lad den teste dem selv. Dit mål er at ende med højst tre krystaller til brug ad gangen.
Dit kæledyr kan have de samme fornemmelser, som du har, når du vælger en krystal. Den kan for eksempel føle sig afslappet, rolig eller føle en vibration.
Men hvordan kan du så finde ud af, om den er interesseret i en bestemt krystal?

Sådan gør du:

Hold krystallen i hånden henimod dit kæledyr, eller placer krystallen foran den, og lad den lugte og undersøge. Pas på, at den ikke tager krystallen i munden og forsøger at spise den.

Giv den masser af tid til at undersøge den nye krystal. Hold øje med interessen fra dit kæledyr. Hvis den ser ud til at blive afslappet, snuser meget eller skubber til den, eller det drypper fra snuden eller krystallen, giver en generel følelse af glæde – så er det lige som om, at du har fået et “JA”.
Hvis den synes at være mere interesseret i at lege med krystallen, eller den slet ingen interesse viser, så er det det samme som et “NEJ” – i hvert fald i første omgang.

Fjern da krystallen og se dit kæledyrs reaktion. Går den på udkig efter krystallen eller kigger efter den? Forbliver den rolig og afslappet? Begge disse reaktioner er positive og vil gøre, at du kan bruge den valgte krystal.

Brug af krystaller med dit kæledyr

Men hvad er så næste trin, når du eller dit kæledyr har valgt en, to eller tre krystaller? Krystaller kan nemlig anvendes på flere forskellige måder. Her er tre nemme måder at brugde dem på:

  • Placer en eller flere krystaller under dit kæledyrs foretrukne sovested. Du skal sørge for, at dit kæledyr ikke finder dem og beslutter sig for at spise dem. Man kan f.eks. sy et par krystaller ind i hjørnet af et tæppe, så de ikke ligger løst fremme.
  • Brug en lille pose eller lomme, som kan fastgøres til et halsbånd.
  • Hold krystallen i hånden (fordi energien går gennem dig) og rør dit kæledyr eller giv den massage med den anden hånd.

Hvor lang tid skal jeg bruge krystallerne?

I starten tilbyder du de krystaller, dit kæledyr har valgt, i korte perioder, hvor I begge er afslappede. Start med ca. 20 minutter. Hvis du er bekendt med krystaller, og hvordan de virker, er du velkommen til at bruge dem i længere perioder eller bruge et halsbånd, hvor de er påsat til kontinuerlig helbredelse.

Så længe dit kæledyr viser interesse, og du noterer dig fordele ved det, kan du fortsætte med at bruge krystallerne. Hvis du opdager, at et symptom er blevet værre eller dit kæledyr viser stress ved at trække ørerne tilbage, svinge halen eller undgå sit yndlingssovested, der indeholder krystaller, kan det være, at energien fra krystallerne er for stærke, eller at du har brugt dem for længe eller for ofte. En god tommelfingerregel er at tjekke dit kæledyrs interesse hver eller hver anden uge.

Der findes et hav af forskellige krystaller, og deres virkninger er mange og forskellige. Vi har derfor lavet en guide herunder, som kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige sten eller krystal til dit kæledyr.
Alle disse sten og krystaller kan placeres i punge, nøglerings-klemmer eller hvor end din fantasi kommer op med.

– – – – – – – – –

Guide til de forskellige krystaller og sten og deres effekt

(Alle sten/krystaller mm. kan købes ved at trykke på det farvet sten/krystal navn)

Krystaller

Bjergkrystal – Er kendt for sine forstærknings- og transformations fordele. Den kan forbedre vitalitetsniveauet, lindre følelsesmæssige ekstremer, fremskynde helbredelse og øge immun systemet. Den er også meget nyttig til at reducere smerte og betændelser. Hvis der kun er en krystal i din samling, er denne et must-have.

Ametyst – Er medlem af kvartsfamilien og har et ry for lethed. Ametyst er uundværlig, når man skal lette sorg efter at have mistet en elsket eller til brug under dødsprocessen.

Ametyst kan lette frygt, panikanfald og separationsangst. Den er også kendt for sine stressreducerende evner. Stress er ofte en trigger for latente mekanismer eller arvede tendenser.

Ametyst er også god, hvis dit kæledyr er ældre og har gigt. Krystallen hjælper på fordøjelseskanalen, hjertet, maven, huden og tænderne. Vibrationer fra ametyst kan også hjælpe med at løsne lopper fra dit kæledyr.

Sort Turmalin – Er den ultimative beskytter. Vores kæledyr er som små svampe, der suger vores og andres energier i miljøet til sig – både følelsesmæssigt og fysisk. Denne krystal er især nyttig for hunden, der bruger meget tid i menneskelige relationer.

Brug også sort turmalin mod skeletproblemer, muskelkramper og -smerter samt hormonale ubalancer.

Selenit – Bruges ofte til at fjerne andre krystallers negative energier, som optages fra det fysiske og metafysiske miljø. Dens meget fine vibration hjælper med klarhed i sindet og rydder forvirring.

Selenit har vidunderlige fysiske helbredende egenskaber såsom evnen til at frigøre træthed og ømhed overalt i kroppen samtidig med, at den skaber fleksibilitet. Selenit har en affinitet for rygsøjlen og hjælper med tilpasning. Nogle siger, det er nyttigt for dyr med anfald.

Placer et stykke selenit under hver hundeseng samt din egen madras for at sikre en afslappende nat. Vær opmærksom på, at selenit opløses, når det bliver vådt.

Sten

Agat – Agater er kendt for at være nyttige som hjælp til at udvikle telepati og balancering af energi. Agat er kendt som “Kraftstenen”.

Det siges, at den styrker selvtillid og den indre fred. Og dette kan også have en virkning på et skræmt, genert eller nervøst kæledyr. Agat hjælper også med hudpleje.

Amazonit – Bruges til at berolige nervesystemet og give ro fra turbulente følelser. Den siges at fjerne tristhed og øge selvbestemmelse.

Aventurin – Hjælper husdyr til at tilpasse sig et nyt miljø. Hvis du tager på ferie og enten forlader dit kæledyr eller tager dem med dig, vil det under alle omstændigheder være en meget stressende tid for den. Kæledyrs reaktioner er de samme som vi menneskers.

Blonde agat – Denne smukke sten virker til behandling af flere forskellige symptomer og lidelser såsom halsproblemer, gigt og infektioner, men har også mange andre helbredende egenskaber.

Karneol – Denne ædelsten arbejder for at behandle en lang række symptomer og lidelser såsom degenerative lidelser i kroppen, nyresten, gallesten, traume som følge af misbrug, slid, forstyrrelser i rygsøjlen, milten eller bugspytkirtlen samt mange andre lidelser, som dit kæledyr kan lide af.

Citrin – Hjælper på fordøjelsen og søvnløshed. Ligesom os mennesker kan dyr også have problemer med at sove fra tid til anden.

Dalmatiner jaspis – Er kendt som den sjove sten. Den siges at have opløftende kvaliteter, der vil holde dit kæledyr afbalanceret og godt justeret.

Hæmatit – Hjælper muskel systemet.

Howlit – Mindsker egoisme, stress, smerte og uhøflighed. Den øger mildhed og tålmodighed. Howlit tænkes at hjælpe med knogler, tænder, calciumniveauer og ben kramper.

Lapis Lazuli – Hjælper immun systemet i kampen mod leukæmi og smerter forårsaget af knoglecancer.

Labradorit – Denne sten virker ved at stimulere sindet og rense øjnene. Den hjælper fordøjelsen og reducerer forekomster af stress og angst i dit kæledyr, men har også mange andre helbredende egenskaber.

Rød jaspis – Denne sten indeholder en række helbredende kræfter, som kan hjælpe til forbedring af dårlig cirkulation, heling af leveren, helbredelse af nyrerne, smertelindring, helbredelse af blodproblemer samt understøttelse af seksuelle, fordøjelses- og kredsløbsorganer.

Rhodonit – Arbejder på at genopbygge et mere solidt følelsesmæssigt fundament og er god til beroligende og langsigtet følelsesmæssig helbredelse.

Rosenkvarts – Dette er en vidunderlig ædelsten, hvis dit kæledyr har været ude for kirurgi eller har et sår. Den behandler mange forskellige lidelser, kan styrke nyrerne og fremme nærhed og kærlighed mellem kæledyr og ejer. Rosenkvarts kan hjælpe dit kæledyr til at være mere modtagelig over for din kærlighed.

Røgkvarts – Hjælper også med nervesystemet og hævelser. Dette er en vidunderlig grounding-sten, der hjælper med at fjerne negative energier.

Denne ædelsten arbejder for at lindre smerter, styrke musklerne, regulere kroppens væsker, reducere stress, samt helbrede plager i maven, nervevæv, det reproduktive system, hjerte, ben og hofter.

Tiger øje – Hjælper med at skabe ro midt i kaos. Hjælper med problemer med øje, hals og det reproduktive system og kan reparere brudte knogler og styrke rygsøjlen. Perfekt til energiske hunde!

 Turkis – Hjælper med stort set alt inklusive beskyttelse. Denne helbredende sten er fantastisk som en tillidssten, hvis dit kæledyr viser tegn på at være genert eller nervøs.

Turkis er en fremragende grounding-sten, da dens vibrationer giver ro i sindet. Denne sten kan neutralisere over-surhed i kroppen, lindre gigt, virusinfektioner, maveproblemer og reumatisme, samt stimulere muskelstyrke og vækst.

Gul Jaspis – Kan helbrede problemer indenfor det endokrine system, kan fremme nyrernes og tarmens helbred og kan behandle maveproblemer samt fordøjelsesproblemer.

Men der er også mange andre helbredende egenskaber ved denne sten. Den kan f.eks. lette problemer i forhold til, når du går på arbejde eller er nødt til at forlade dyret i et døgn eller længere.

Man kan komme disse sten/krystaller i punge, nøglerings-klemmer , eller hvad din fantasi kommer op med.

Indkøbskurv