hovedpine migræne hortons, hvad kan du gøre?

Hovedpine hvad er det, hvad gør det, og hvilke former er der?

Vi kender det alle sammen, den dunkende smerte bag øjnene eller i panden eller toppen af hovedet, som bare ikke vil slippe sit tag lige meget hvad vi gør. At gå gennem livet med alle de frygtelig smerter som bare en hovedpine kan give, og så oven i købet næsten hver dag, er næsten ubærligt, for at sige det enkelt, det værste du kan forestille dig.

Smerteimpulserne kommer rent faktisk ikke direkte fra hjernevævet, dette er fordi at vi i følge forskning har fundet ud af at hjernevævet ikke i sig selv har nerveceller, der kan registrere denne smerte. Men vi har de smerteførende nervetråde der er langs de store blodkar i hjernen.

Hovedpinen kommer, fordi de nervetråde og de store blodkar der går langs hjernens hindesystem aktiveres/udvides/irriteres, dette kan ske af mange grunde. Dog har forskningen fundet ud af at der er en bestemt nerve, Trigeminus nerven, som står alene for forsyningen af smertetråde i hjernen og at hjernens hinde system – har samme nerve, der ligeledes kan registrerer smerte, denne står også for at vi kan mærke berøring i ansigtet samt panden.

Nogen gange kan smerterne føles, som om de er i panden og andre gange i baghovedet, det skyldes for det meste fordi, smerterne kommer på den måde, hvorpå blodkarrene ligger fordelt rundt omkring i hjernen.

Men faktisk er hjernen lige her slet ikke så klog, for det har vist sig at den er meget mindre præcis til at registrere, hvor det præcis gør ondt henne sammenlignet med for eksempel hånden. Hvis banker et søm igennem hånden, kan man skelne inden for ganske få millimeter, hvor den er gået igennem, men det er ikke tilfældet, når det gælder hovedpine.

Der er overordnet set 3 forskellige slags hovedpiner

Disse er kategoriseret som: Spændings-hovedpine, migræne og klyngehovedpine (Hortons). De fleste af disse typer hovedpiner har også som regel forskellige symptomer der som regel giver en dunkende eller skarp måske spids smerte, fælles for dem er at de kan vare fra et par minutter til et par dage og nogen stort set hver dag. Det kan være dig til stor gavn at vide, hvilken type hovedpine du er plaget af, for derved kan du behandle smerten og forebygge i hvert fald noget af smerten i fremtiden.

Dog er alle de her hovedpineformer også kendte:
Migræne med Aura
MOH hovedpine
IIH hovedpine
Hemiplegisk migræne
Trigeminus Neuralgi
Menstruationsmigræne

Klyngehovedpine (også kaldet Hortons hovedpine)

Klyngehovedpine er nok, og heldigvis den mest sjældne type af hovedpine, Til gengæld er det også den mest invasive og intensive. Når man siger det er en klynge hovedpine refererer det altså ikke til det sted i hovedet, hvor smerten opleves, men til antallet af hovedpineanfald over tid. Det er netop det karakteristiske imellem klyngehovedpine og spændingshovedpine og migræne; at smerten kommer regelmæssigt i en given periode og der kan være op til 8 anfald om dagen, i flere uger eller måneder. Der er ikke rigtig nogen der har fundet årsagen til klyngehovedpine, dog ved vi at det for nogen kan udløses af alkohol og tobak.

Hvorfor får man hovedpine/migræne smerter
De fleste migræne anfald starter oftest med nogle svage symptomer – så som en gaben, irritation, måske der opleves en længsel efter bestemte fødevarer der opleves som oftest også en mistet koncentration. Nogle patienter oplever de såkaldte ‘aura-symptomer’, det er oftest en flimren for øjnene, der breder sig ud og gradvis bliver større, nogle beskriver dem som lysende – glimtende kugler, andre som lyn.

Hovedpine kan også være et symptom

Hovedpine kan også være et symptom på en sygdom eller tilstand, f.eks. kan det være ørepine, tandpine, betændelse i bihulen, eller et problem med øjnene. Alle disse tilstande/symptomer kan give smerter, der også minder om hovedpinen, fordi der i hovedet løber smertetråde fra hovedet og ned til ørerne, tænderne og øjnene. Denne form for hovedpine kalder man, en sekundære hovedpiner.

Selvfølgelig bør du altid søge din egen læge for kyndig vejledning, men der er mange og enkle måder at lindre hovedpine på, f.eks. ved at reducere stress, og at få mere samt nok søvn, at få motion.

Men for nogens vedkomne er hverken hovedpinepiller/smertestillende nok.

Og når det kommer til den naturlige måde hvorpå vi kan lindre/fjerne hovedpine på, har krystaller været brugt igennem flere hundrede år, og kan for nogen være et af mest naturlige valg.
Så lad os kigge lidt på de sten og krystaller der er bedste for hovedpine/migræne/Hortons såvel som hvordan du kan bruge sten og krystaller til hovedpine..

Nogle mennesker påvirkes væsentlig mere end andre, når det kommer til det dunkende hoved, og det kan gøre livet til en stor elendighed. Fordi hovedpine tangeres af andre for at være en almindelig klage, og derfor har vi også en tendens til at ville minimere dens ubehag ved enten ufortrødent at fortsætte med vores daglige gøremål eller lide i stilhed. Men du bør være opmærksom på at kroppen fortæller dig at der er et eller andet galt, noget er helt forkert. Det kan være stress eller spænding, blokerede chakraer (energi punkter i kroppen), for lidt vand eller dårlige vibes mellem dig og en anden, der er med andre ord mange grunde til, hvorfor du kan rammes af hovedpine, og for de der ikke ønsker at benytte sig af smertestillende medicin, kan krystaller lindre/hjælpe på din hovedpine.

Takket være de lysende høj frekvente krystaller der er fantastiske til at skifte negativ energi ud, rense din aura, rense chakraerne og hjælpe kroppen med at helbrede sig selv. For nogens vedkomne kan de også hjælpe dig så du kommer til at arbejde med de følelsesmæssige aspekter f.eks. skifte stressen ud med den gode og positive energi, eller til at sikre, at du får den rigtige mængde søvn. Lad os sammen gå dybt ind i det her univers og finde de allerbedste krystaller til at lindre dine smerter og få dig op på hesten igen.

Sten ædelsten krystaller til at lindre hovedpinens-smerter

Agat for spændingshovedpine og lindring af EMF (elektromagnetisk påvirkning/symptomer)

Bjergkrystal for at fjerne en negativ energi

Rosenkvarts til at fjerne nervøs energi og omdanne den til kærlighed

Citrin vil opløfte dit dårlige humør efter/under hovedpine

Ametyst til beroligende spændinger og stress, samt hovedpinen

Selenit nærmest vasker din træthed væk

Karneol vil transportere ilt rundt i kroppen

Aventurin letter betændelse og hjælper på klyngehovedpine

Lapis Lazuli hjælper med at neutraliserer ubalancer

Rav til lindring af hovedpine, tandpine og bihulebetændelse

Hæmatit er en hundrede år gammel kur mod hovedpine

Månesten vil berolige PMS og hormonel hovedpine

Akvamarin til at fjerne af nakke- og skulderspænding

Blot fordi vi elsker alle de lindrende/helbredende egenskaber der er ved sten og krystaller, vil vi sikre os, at du ved, at denne info ikke er en erstatning for lægehjælp.

Blonde Agat
Blonde Agat: Er en blød og blid sten.

Hvordan virker den: hvid/bleg og blå (lidt som navnet antyder), Blonde agat er en blød og rolig sten der er fantastisk til at fjerne spændingshovedpine. Denne kalcedon agtige sten giver sindsro, ved at neutraliserer negativ energi og fjerne effekten fra ​​EMF’er.

Hvornår skal du bruge den: Når du oplever den spændingshovedpine der kommer fra at stirre for længe på en skærm, her kan blonde agat redde et træt sind, dine trætte øjne og en evt. spændingshovedpine samt bringe dig tilbage til en normal tilstand.

Bjergkrystal
Hvordan ser den ud: helt klar til lidt klar, måske endda sne agtig.

Hvordan virker den: Bjergkrystal er en ren Master Healer den efterlader intet ej heller sten upåvirket, Den vil hjælpe dig med at skabe den perfekte balance og harmoni. Denne klare og strålende krystal, vil med andre ord bringe harmoni og balance i et hvert af dine syv chakraer (de største energi punkter i kroppen), så energien kan strømme frit igen. Den vil påvirke dit hoved ekstra meget.

Hvornår skal du bruge den: Bjergkrystal, når du vil fjerne alt negativ energi væk fra det rum du er i. Generelt kan dårlige vibrationer føre til, at kroppen langsomt men sikkert køres ned og en hovedpine kan vise sig, men når du har bjergkrystal, kan du forblive beskyttet og stå i dit eget lys.

Rosenkvarts
Hvordan ser den ud: Blød og lyserød og den vil udstråle et magisk løfte om evig kærlighed

Hvordan virker den: Ved første øjekast vil du måske undrer dig over, hvordan denne kærlighedssten kan helbrede ting der er/sker i hovedet, men husk på at alt er forbundet med hinanden. En Hjertechakrasten Rosenkvarts fjerner enhver nervøs energi og omdanner den øjeblikkeligt til ren kærlighed samt positivitet. Alene den handling vil lette en hel del på de spændinger du har og helbrede nervesystemet, hvilket igen kan reducere en stress hovedpine.

Hvornår skal du bruge den: Brug den til at berolige et overaktivt nervesystem, eller hvis du har med et sart hoved fra PMS eller andre cyklusrelaterede problemer. Rosenkvarts er den mest kærlig og feminin energi du kan forestille dig, hvilket gør det til en god helbredende sten ved menstruations-problemer.

Citrin
Hvordan ser den ud: Citrin er lige så gul og lys som en solstråle, altså en positiv energi på enhver tænkelig måde.

Hvordan virker den: Citrinen er en ren og positiv sten, der giver overskud og energi, og er her vil den hjælpe dit energiniveauer 3 takker op af rangstien. Nogle gange kan træthed, dårligt humør og sløvhed slå sig ned i os og stjæle vores energi niveau, hvilket fører til de kedelige smerter i hovedet og træthed. Som en krystalform der giver D-vitamin kan Citrin også hjælpe med vævsregenerering, som igen kan berolige hovedet og hjælpe dig med at se lyset igen på ingen tid.

Hvornår skal du bruge den: Brug Citrinen, når du mærker at de sorte skyer begynder at komme ind over. Hvis du ikke kan hæve dit energi niveau så du kommer ud af et dårligt humør, placer den på dit hoved hvilket vil give dig en fantastisk klarhed.

Ametyst
Hvordan ser den ud: Lilla nuancer, der spænder fra lavendel til mørkere drømmende nuancer.

Hvordan virker den: Ametyst er altid en meget beroligende og er en krone-chakra-healer (energi punkt i toppen af hovedet). Denne helt unikke krystal kan skære igennem hovedpine som var det smør, takket være energien der øger din evne til at slappe af og ryste stress af. Den er iøvrigt super effektiv hvis du vil rense dig for energetiske blokeringer og dårlige vibrationer, som også kan være med til at fjerne din hovedpine samt smerte herfra, den er også god ved afhængighed samt marridt. Den lilla farve kommer fra stenens jern indhold, der forbinder dig med hjernens sundhed.

Hvornår skal du bruge den: hver gang du mærker en hovedpine er på vej, tag din ametyst og lad den komme i gang med at arbejde, kør den henover stedet hvor du mærker smerten, bare ganske forsigtigt, tro os, det virker og har gjort det igennem mange tusinder af år. Du kan også lægge den neden under din hovedpude for at få en god nats søvn.

Selenit
Hvordan ser den ud: Bleg og smuk lidt som farven fra nyt sne der lige er faldet til jorden.

Hvordan virker den: Denne sten der ligner nyfalden sne er en anden super absorberende sten. Denne perle er beroliger dig nærmest øjeblikkeligt og er også kendt for at skabe fred, sindsro og positiv vibrationer. Selenit løfter din sjæl og dit energi niveau, ved at fjerne alle blokeringer fra stillestående energi, og nærmest vasker enhver følelse af træthed væk.

Hvornår skal du bruge den: I de dage, hvor du føler dig drænet og har det som om dit hoved er fyldt med en tåge, her kan selenit fjerne blokeringerne af ​​de lavere chakraer og flytte energien op, så du igen bliver frisk.

Karneol
Hvordan ser den ud: Rød til orange lignende farver og glødende som den evig flamme.

Hvordan virker den: Dette er en meget energisk sten, Karneol, er en fantastisk hjælp til at få lavet lidt oprydning i de lavere energi punkter, således at du igen kan komme til at shine. Når vores energi punkter bliver fyldt med negativ energi eller stagneret energi, er vi ikke i stand til at leve fuldt ud, og det vil gå ud over vores helbred. Karneol en en fantastiske detoxer og kan hjælpe med at sende ilt lige til det sted i kroppen, der har brug for det. At den kan det vil reducere sandsynligheden for at der vil komme en hovedpine på tale.

Hvornår skal du bruge den: Når du føler, at der er en hovedpine på vej, eller hvis du mærker at din krop bliver lidt udmattet, så lad Karneol bruge sin magiske strålende røde energi til rydde lidt ud i dine energipunkter, så vi får dig løftet op på niveau igen.

Grøn Aventurin
Hvordan ser den ud: Lidt kold og grøn som et skyggefuldt sted på en græsmark en varm sommerdag.

Hvordan virker den: Grøn Aventurin kan virke kølig og beroligende, lidt som en kold og fugtig klud på din pande. Denne sten er virkelig stabiliserende og reducerer stress. Grøn Aventurin er en god sten at have ved hånden hvis du ønsker at fjerne mentale blokeringer og så menes det at man igennem tiderne har brugt den til at fjerne inflammation, samt til at lette smerter og betændelse omkring øje området.

Hvornår skal du bruge den: For dem, der lider af klyngehovedpine, kan den kølige og blide berøring fra Grøn Aventurin give et øjeblikkelig pusterum, og sammen med ametyst er det endnu bedre.

Lapis Lazuli

Hvordan ser den ud: Som en dybblå himmel med spredte stjerner giver Lapis Lazuli aldrig slip på sine fantastiske og mystiske egenskaber.

Hvordan virker den: Det er en fantastisk hjælper til de der lider af kvalme, svimmelhed og andre forfærdelige bivirkninger, der kommer fra hovedpine, her kan Lapis Lazuli være det lys der leder dig vejen. Denne power fulde sten er helt unik til også at åbne det tredje øje, og hjælpe dig med at få løst op for enhver ubalance i din krop, sind og sjæl. Disse ubalancer kan nemlig føre til fysiske lidelser, og når det sker, er netop Lapis Lazuli den blide vuggevise, du har brug for.

Hvornår skal du bruge den: Placer Lapis Lazuli midt på panden, næste gang du føler en migræne dukker op. Den vil hjælpe dig med at komme i balance, op hele nervesystemet og bringer dig en beroligende energi.

Rav

Hvordan ser Rav ud: Guld og lidt gummi-plastik agtig og farven på honning.

Hvordan virker den: Selvom rav teknisk set ikke er en krystal, men harpiks fra et træ, er rav uundværlig fordi det har så utrolig mange helbredende egenskaber, og virker naturligt smerte lindrende. Rav kan man vel nærmest betegne som en lille fossil der indeholder naturlige olier, disse virker helbredende på kroppen. Det virker enda så godt, at du kan lade en baby have rav på sig, hvs du vil holde dem fri for smerter når tænderne bryder frem. Rav er intet mindre end fantastisk til at lindre hovedpine på grund af de mange skattet helbredende olier, men også fordi det er en ren stress forløser.

Hvornår skal du bruge den: hvis du har hovedpine, tandpine eller bihulebetændelse – så kør rav henover der du har problemet, så der er direkte kontakt med huden, derved er der mulighed for at olierne kan trænge ind og hjælpe dit helbred.

Hæmatit

Hvordan ser Hæmatit ud: Sort og lidt sølv agtig, tung. Hæmatit har en overlegen styrke og er en kraftig beskytter.

Hvordan virker den: Hæmatit har en alen lang historie med at virke helbredende på hovedpine, og har gennem tiden været god til de smertende hoveder. Hæmatit er kendt for sin måde at give bæreren jordforbindelse, men også for at skabe en naturlig cirkulation i kroppen, ved at hjælpe med at holde dit blod flydende, samt at sikre at dit væv forbliver friskt. Det betyder igen, at Hæmatit naturligt kan berolige hovedet og mindske tegn på smerter og betændelse. Det er i øvrigt en rigtig god krystal hvis du laver husrensning også.

Hvornår skal du bruge den: Til de, der har hovedpine der er relateret til anæmi, kan hæmatit være fantastisk bruge, blot ved at holde den tæt på din hud.

Månesten

Hvordan ser Månesten ud: Blød og rund nogle hvidere end andre nogle er lidt mere hvidbrunlige lidt som månen.

Hvordan virker den: Dette er en af de mest højfrekvente feminine krystaller, Månesten har en fantastisk helbredende virkning på hovedpine og den her hjernetåge forbundet med de månedlige cyklusser for kvinder. Lidt som med tidevandet kan Månesten hjælpe med at lindre den hovedpine, der kommer fra hormonelle ubalancer.

Hvornår skal du bruge den: Hvis du har brug for hjælp til at lindre din hovedpine i forbindelse med den månedlige cyklus skal du blot holde den ind over hovedet, måske lægge den på panden. Du kan også bruge Månesten, hvis du er stresset, eller til fertilitets problemer, da den vil hjælpe dig med at modstå de ting der i dig skaber blokeringer.

Aquamarin – Akvamarin

Hvordan ser den ud: Som det blide blå hav man kun ser på film, lige der du får lyst til at springe i.

Hvordan virker den: Med sine blå- hvid grønne nuancer og den fantastiske evne til at afværge negativitet, er Aquamarin fantastisk, når det kommer til at bringe positivitet ud til ethvert energi punkt i kroppen. Af samme årsag som den også ligner, kan den nærmest øjeblikkelig vaske alt din smerte væk, der er forbundet med overtænkning og dårlige energi.

Hvornår skal du bruge Aquamarin: Det er en fantastisk sten til at komme ud af klynge hovedpine samt lette nakke- og skulderspænding, hvilket der i øvrigt også kan føre til migræne og spændingshovedpine. Nogle kalder også Aquamarin for Akvamarin.

Sådan bruges disse sten til lindring/op heling

Nu hvor du har samlet lidt viden om de sten og krystaller du ønsker at bruge, vil det selvfølgelig også være en god ide at vide hvordan du nemmest bruger dem. Der er mange måder at gøre det på, således at krystallerne kan forbinde sig med din energi, og det her er blot et par tip til at komme i gang med at lindre din hovedpine.

Læg dig på ryggen og placer krystallen på din pande, nu skal du lukke øjnene og visualiserer hvordan smerten, nærmest flyder væk og derefter erstattes af et klart hvidt lys.

Du kan også placerer din krystal i et glas vand (IKKE SELENIT) og så nip til vandet igennem dagen, også kendt som krystal eliksir.

Andre foretrækker at bruge dem i en halskæde eller i en ring.

Du kan også lægge din sten eller krystal under puden, for at få en afslappende søvn, så du føler dig frisk hele dagen.

Nogle laver også krystal grids ud af det hvor man så enten sidder i det, eller de bliver lagt under din seng eller f.eks. sofaen.

Næste gang når du begynder at mærke en kommende hovedpine og du ønsker at lade de smertestillende midler blive på hylden, skal du først kigge lidt på disse helbredende krystaller. de vil give din stress afslapning, reducere spændinger og styrke din power positivet. husk altid at have renset dine sten og krystaller, så de er klar til at være din redningsmand næste gang dit hoved begynder at brokke sig. se hvordan du renser sten og krystaller her

Vi gør yderligere opmærksom på, at sten og krystaller ikke er er medicin, og derfor ikke kan diagnosticere, behandle eller kurere sygdomme.

Af juridiske hensyn oplyses, at sten og krystaller ikke har en videnskabeligt medicinal godkendelse

Dette blogindlæg er skrevet med det formål at informere og oplyse. De er på ingen måde ment som en erstatning for samarbejdet med læger og medicinske eller farmaceutiske myndigheder, nærmere tværtimod.

Indkøbskurv