Gigt er et helvede, men hvad kan du gøre?

Gigt hvad kan du gøre?

Gigt er et helvede, hvad kan du gøre?

Mineraler – krystaller – udgør planeten jorden, og dem kan du få på mange måder. For os mennesker kræver det at vi får ilt og vand samt mineraler for overhovedet at kunne overleve. Alle krystaller har forskellige energier/svingninger og disse overføres nemt fra sten til mennesket, og har af selvsamme årsag naturligvis også været brugt i mange år til healing, og i clairvoyance mfl.

Igennem tusindvis af år har ædelsten, sten og krystaller været ekstremt værdsat ikke blot for deres skønne udseende men også deres vidunderlige egenskaber. I mange kulturer bruger de sten og krystaller som amuletter/talisman, her programmerede man simpelthen stenen til det den skulle virke for/til/på.

I Krystal & HealerHuset tror vi på, at sten og krystaller støtter mennesket i den proces de er i, og gør noget godt for os alle både på det fysiske og psykiske samt åndelig plan. men lad os kigge længere ind på hvad gigt er for en størrelse.

Hvad er gigt og rheumatimus?

I dag bliver ordet ‘gigt’ brugt om mangt og meget, og det er da også en bred betegnelse for en sygdom i bevægeapparatet og en sygdomme af mere systemisk karakter (kan være i hele kroppen), der blandt andet involvere led, indre organer og kar. I Danmark alene er der over 700.000 gigt patienter og vi er lige nu i 2021- 5.022.607 personer som igen vil sige at hver 8. person vil stifte kendskab med gigt i løbet af deres liv. kilde DST

Men hvor stammer ordet gigt så fra?
Ordet kommer fra tysk og i gamle dage betød det i retning af at man var blevet forhekset. Og ordet “rheumatismus” kommer fra de græske ord, rheuma, der betyder “det fra hjernen til vævene flydende sygdomsstof”. Vi må konkluderer at de begge vidner om de tidligere tiders opfattelse, af en række lidelser, der blandt andet gav sig til udtryk ved symptomer i bevægeapparatet. Og lige for at have det sidste med så betyder selv den læring der er om gigt, reumatologi.

En speciallæge i reumatologi (reumatolog) beskæftiger sig med gigtsygdomme og sygdomme i bevægeapparatet.

Hvad er symptomerne på gigt?

Gigtsygdomme og sygdomme i bevægeapparatet giver ofte symptomer med smerter i led, sener og muskler. Der kan også forekomme ledhævelser. Andre mere uspecifikke symptomer kan være træthed, feber og vægttab. De reumatologiske sygdomme kan påvirke forskellige organer som for eksempel huden og indre organer som lunger, hjerte, lever og nyrer. Nervesystemet kan også blive påvirket. Derfor kan symptomerne være så forskelligartede.

Hvilke gigtsygdomme findes der?
Der findes langt over 200 gigtsygdomme og sygdomme i bevægeapparatet, der kan gå ind under betegnelsen gigt. Nedenfor kan man se en liste over de mest almindelige:

Leddegigt, Reumatoid Artrit, Psoriasis gigt, Spondylitis ankylopoietica, Reaktiv gigt, Infektiøs led sygdom, Podagra, Slidgigt, Krystalgigt.

Hvorfor får man gigt?
Til de fleste af gigtsygdommene kender lægevidenskaben ikke årsagen. Man har førhen antaget, at der kunne være en fejl i immun systemet, man har også ment at de ydre påvirkning har været en mulig årsag. Men fælles for de fleste er det at ændringerne i bevægeapparatet efterhånden som man bliver ældre medføre smerter og ændret samt forringet funktion.

Hvordan føles gigt?
Gigtens symptomer viser sig oftest i alle dele af bevægeapparatet. Derfor er der ofte tale om led, sene og muskelsmerter. Man kan også få udslæt eller knuder i huden. Der kan komme symptomer fra blandt andet lunger og nyrer. Gigtsygdomme medfører ofte træthed og kan også medføre utilsigtet vægttab. Det kan være en god ide at udfylde det her skema (smerte dagbogen) løbende for at du og evt. en læge kan finde den bedste løsning for dig. Smertedagbog

Hvad kan man selv gøre?

Hvis man oplever ryg- eller ledsmerter og eventuelt hævelse i et eller flere led, skal man altid først drøfte det med sin læge og eventuelt blive henvist til en reumatolog. Det samme gælder, hvis man oplever andre symptomer som for eksempel betydelig træthed, vægttab eller udslæt.

Hernæst er det en god ide at prøve ikke at bebrejde sig selv at man pludselig ikke kan ligeså meget som man tidligere har kunnet, herunder at hører meditationer bl.a. denne som er gratis Meditation

Når vi ser på Gigt kan sten og krystaller også være en god støtte og hjælp

Gigt er forbundet med rodchakraet. Så det at have din krystal på dig så tæt på huden som muligt kan være en rigtig god idé. Du kan også holde stenene eller krystallen på smertestedet i 15-20 minutter om dagen alt efter dine behov.

Disse krystaller mener vi kan være den bedste løsning, da de kan være med til at reducerer smerte og betændelse på en naturlig måde.

Grøn Fluorit

At få ordene, du har gigt, fra din læge kan medføre blandede følelser. På den ene side er det for de fleste en lettelse at vide, hvor din smerte kommer fra. På den anden side følger der som regel også en stor portion frygt med den besked.

Det er da også derfor at at fluorit en fremragende krystal når du vil begynde at lindre din gigt. Fluorit indbyder nemlig til positivitet, skaber ro og fokus i dit sind. Den hjælper dig med at fokuserer på alle de sunde tanker som gør at du kan overmande de mange følelser fra den fysiske smerte.

Den har en god evne til frem provokerer de positive følelser og øge koncentrationsevnen så du kan få nyttige oplysninger om, hvad der bedst kan lindre dine gigt udfordringer samt dit velbefindende.

Blå apatit

Blå apatit burde nærmest kaldes en gigt krystal, da den har de samme mineralske egenskaber, mennesket har i deres knogler, tænder!
Disse egenskaber gør, at blå Apatit kan være med til at befæste knoglerne og fremme cellulær regenerering, en proces dybt inde i vores knoglemarv.

Samtidig beroliger den dig, så du kan finde ro og få hvilet dig, i den fase der jo er ret fyldt med stress også.

Hæmatit

Hæmatit er også kendt som en der giver jordforbindelse, en såkaldt rodsten, dens beskyttende energi påvirker dig helt inde i auraen således at du kan slippe alle negative følelser.

Da Hæmatit også er associeret med rod chakraet (et energi punkt i kroppen) kan Hæmatit hjælpe vores tanker og følelser af nederlag og smerter, fra gigten, til tanker om fremskridt og helbredelse.

Hæmatit kaldes også af nogen “blodstenen” og indeholder da også et højt jern indhold, der er et vigtigt mineral til vores blodforsyning, der stammer fra knoglemarv. Med hæmatit kan du opleve en bedre cirkulation i bevægelsesområdet – i dine led.

Karneol

Karneol er i poleret form en gennemskinnelig sten der har en orange rød brun farve, den tiltrækker vitalitet og varme. Da den skaber balance i sakrale chakraét (et energi punkt), giver det den mange anvendelses muligheder da den virker varmende på bl.a. leddegigt/leddene og giver positive følelser, der derefter strømmer ud i hele kroppen.

Karneol arbejder med at motivere os, så vi kan frigive stress og traumer, nogle af dem kan have forårsaget vores nuværende smerte, som bliver manifesteret igennem gigt.

Denne symbolske varme, fra denne krystal til gigt, brænder sig fast i kroppen så du kan forblive aktiv og fleksibel. Dette er vigtigt for at du kan opretholde ,og øge din fysisk styrke og mobilitet.

Rosenkvarts

Mange med Kroniske smerter, bl.a. forårsaget af gigt, kan få alle personer til at føle sig isoleret og alene, og måske kan man komme til at sidde med den tanke at der ikke er nogen der kan fjerne den fysiske skade, og at det er svært at udtrykke den konstante smerte med ord.

Rosenkvarts kan imidlertid bringe helbredelse til krop og sind. På grund af dens forbindelse med hjerte chakraet hjælper Rosenkvarts os på en kærlig måde med at forbinde os og acceptere vores kroppe med de mangler og styrker vi nu besidder.

Denne krystal indbyder på alle måder harmoni og kærlighed, således at også andre kan omfavne os gennem smerten, og du vil hurtigt opleve at din kærlighed og den støtte du får, vil forstærker den taknemmelighed og glæde, du føler indeni, hvilket vil hjælpe med at distrahere dig fra det fysisk ubehag.

Blodsten

Ikke at sammenligne med hæmatit, er denne grønne og brune tonede krystal et kraftigt værktøj og fungerer nærmest som et rensemiddel på blodet.

Blodsten blev brugt i gammel tid i Mesopotamien. Dyppet i koldt vand blev den anbragt på kroppen for at øge cirkulation således at et sår eller en skade kunne hele hurtigere. Den fungere ganske godt i stedet for en ispose, til at reducere betændelse i den ømme gigt.

Denne krystals cirkulerende energi, stimulerer din krop og dit sind, til nærmest at forblive i bevægelse, og til konstant at finde de positive tanker/sider mellem vores åndelige og fysiske verdener. Læs også om Blodsten her

Ametyst

En anden meget jernholdig krystal der er god hvis man har gigt er Ametyst. Den er kendt som en afgiftende sten, der hjælper med at befri os for negative energier og dårlige vaner.

Sammen med krone chakraet og det tredje øje hjælper Ametyst os med at finpudse de intuitive evner, så vi bedre kan forstå den holistiske tilgang til helbredelse, som vi har brug for når vi har gigt.

Ametysten giver os muligheden til at træffe bedre beslutninger, for vores helbred, og komme nærme vores krop med ro og harmoni.

Chrysocolla

Chrysocolla har et stort indhold af kobber, der er et mineral, som er afgørende for vores helbred, og som i studier har vist sig at have en naturligt rensende effekt. Chrysocolla hjælper os med vores blodgennemstrømning og giver energi til den tænkende part.

Chrysocolla opfordrer os til at flyde med, og den gør det med stabil, afbalanceret kraft. Dens blå farve påvirker halschakraet. Med en Chrysocolla har du muligheden for at finde den rolige energi, så du kan udtrykke dine behov og følelser, samt udtrykke de fornemmelser, du oplever med gigten.

Når vi åbner vores kommunikative evner, hjælper det med at finde løsninger til en helbredelse, da du er i stand til at bede om, og modtage den pleje du har brug for.

Citrin

At få diagnosen ​​gigt kan få mange til at føle sig skrøbelige og svage samt magtesløse, men det er langt fra virkeligheden. Citrin er den krystal, der hjælper dig med at kaste lys over din indre styrker, og giver dig evnen til at overvinde / overleve.

Den øger din indre selvtillid, og med en sollignende lys kraft oplyser Citrinen dit solar plexus chakra. Den vil hjælpe dig med at finde balance her, og se nye muligheder i dit liv, i lyset af den stress og smerte, der følger med gigt.

Granat

Granat, er også kaldet sundhedsstenen, den vil gøre underværker på de ledsmerter du måtte have. Den tiltrækker de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at berige dine knogler.

Åndeligt bringer Granat håb ved at afbalancere vores følelser og forstærke de følelser, der bedst kan tjene os i helbredelses processen.

Den vil hjælper os og inspirere os til at tage handlinger, der fodrer vores positivitet og velvære.

Sådan bruges dine gigt krystaller
For at finde lindring fra gigt med disse krystaller, skal du indarbejde dem i din daglig dag, hav dem på dig og prøv at mærke dem, det vil du måske ikke ved første øjekast, men henad vejen vil det stille og roligt gå op for dig, at disse er en stor hjælp

Vi gør yderligere opmærksom på, at sten og krystaller ikke er er medicin, og derfor ikke kan diagnosticere, behandle eller kurere sygdomme.

Af juridiske hensyn oplyses, at sten og krystaller ikke har en videnskabeligt medicinal godkendelse

Dette blogindlæg er skrevet med det formål at informere og oplyse. De er på ingen måde ment som en erstatning for samarbejdet med læger og medicinske eller farmaceutiske myndigheder, nærmere tværtimod.

Indkøbskurv