Diabetes

Diabetes – de 2 typer sukkersyge

Diabetes -de 2 typer sukkersyge

I Danmark har vi ca. 300.000 personer der lider af sygdommen. Sygdommen gør, at personen har et højere sukker indhold i blodet, end hvad der er normalt.

Diabetes er:

Højere sukker indhold i blodet end normalt
Type 2 Rammer oftest middel aldrende voksne
Type 1 Er mest udbredt blandt yngre

Hvad er sukkersyge?

Sukkersyge er en sygdom, i bugspytkirtlen. Bugspytkirtlen danner insulin, som transportere sukker fra blodbanen og ud i vævet i kroppen.
Årsagerne til at man får sukkersyge er, at bugspytkirtlen ikke danner nok insulin, eller helt stopper med at producere det, eller at kroppen opbygger resistens overfor insulinen, Dvs. at når sukkeret ikke bliver transporteret ud til kroppen væv, forbliver det i blodet. Det betyder med andre ord, at personer med sukkersyge, har et for højt niveau af sukker i blodet, og det er også derfor at det er målbart via en blodprøve.

Når sukkeret ikke bliver transporteret ud i vævet, kan der opstå en række bivirkninger, der giver forskellige symptomer. Sukker fungerer som energi i kroppens celler, og derfor er det vigtigt, at kroppens muskler får tilført sukker.

Symptomer på diabetes

Nogle gange er det svært for lægen, at stille diagnosen, da især diabetes Type 2, oftest viser sig, når man bliver ældre. Der er dog en række symptomer, du skal være opmærksom på. Øget tørst og træthed i kroppen, er nogle af de første tegn, som vil vise sig. Trætheden viser sig fordi, cellerne og musklerne i kroppen ikke får tilført den fornødne energi (sukker). Derved vil du hurtigt mærke en træthed, selvom du ellers vil mene at du er udhvilet. Andre symptomer kan være infektioner i slimhinder og langsommere heling af sår.
Sukkersyge udvikler sig langsomt, så det er altså ikke noget du mærker nødvendigvis her og nu, da symptomerne som regel skal udvikle sig til at være kraftige nok for, at man søger læge. Der kan gå alt fra måneder til år, før symptomerne bliver kraftige nok. derfor er det vigtigt at få tage en blodprøve engang imellem ved lægen (helbreds tjek).

Hvilke typer diabetes hvornår?

Diabetes Type 1 Får man typisk som ung. Det siges, at sygdommen skyldes, kroppens immunforsvar, ved en fejl angriber de insulin-producerende celler.

Diabetes Type 2 Skyldes forstyrrelser i kroppens omsætning af sukker, fedt og protein. Insulinen vi producerer bliver mindre effektiv. Denne type diabetes ses typisk hos overvægtige og er således en “livsstil sygdom”.

Begge sygdomme medfører forhøjet blodsukker. Ved diabetes type 1 behandler man med insulin indsprøjtninger.

Diabetes type 2 behandler man bl.a. med diæt, vægttab, samt forskellige medicin, som skal øge insulinfølsomheden og cellernes sukkeroptagelse.

Sukkersyge kan give kroniske smerter
Sukkersyge ikke bare en forstyrrelse af sukker-stofskiftet, men også en sygdom, der efter nogle år kan medfører kroniske smerter.

Overordnet set medfører sukkersyge at vores krop, væv og celler udsættes for den FORKERTE KEMI, bl.a. for meget sukker, og andre afledte stoffer, som med tiden skader og ødelægger vores celler.

Følenerver og diabetes ?
Smerter opstår i vores følenerver, som leder smertesignaler udefra og ind i central nervesystemet i rygmarven og hjernen, men hvad er en følenerve.

Nerverne løber i 12 kranienerver og i 31 rygmarvsnerver. Følenerverne i ansigtet, munden og svælget løber i kranienervebanerne, mens følenerverne går fra arme, ben og krop løber ind i rygmarvsnerverne.

De største af følenerverne er beskyttet af flere lag fedt som snor sig mange gange om selve nerven. Således at transmissionen i nerverne ikke forstyrres, og således beskytter fedtet nerven fra udefra kommende stoffer og er derved en del af nervens stofskifte.

Følenerverne er særligt udsatte i forhold til andre nerver, da deres cellelegemer, ikke er beskyttet af blod & hjerne- barrieren, og derved kommer nervecellen mere i direkte kontakt med vores blod, end andre af kroppens nerveceller.

Desuden er følenerver, ekstraordinært udsatte, da de ikke har noget beskyttende fedtlag.

De særlige smertenerver kaldes C-fibre. Det er dem, som sender signaler til hjernen når vi påvirkes af f.eks. varme/kulde, kemiske eller mekaniske påvirkning påvirkning, som potentielt er farlige for os, i form af et smertesignal til hjernen.

Men hvorfor får mennesket smerter af sukkersyge?

Når følenerven eller smertenerven udsættes for forhøjet blodsukker, påvirkes nervernes funktion gradvist. Udover sukker, påvirkes cellen også af forhøjede fedstoffer og andre skadelige stoffer.

Den dårlige kemi omkring og i selve cellen ødelægger de små organer i nervecellens indre (mitochondrier). Disse organer skal blandt andet forsyne cellen med ilt og næring – og grundlæggende sørge for stabilitet i nervecellens indre miljø derved stresses nervecellen.

C-fibrene ødelægges hurtigere, da de nærmest er nøgne, altså uden et fedtlag. Herefter vil de almindelige følenerver, som mister deres fedceller også selv ødelægges.

Det menes at insulin ikke kun regulere blodsukkeret i kroppen, men også direkte stimulerer vedligeholdelsen af nervecellerne.

Så hvis du mangler insulin, så vil det have en direkte negativ effekt på selve nerven, og man vi udvikle perifer neuropati, som typisk ses i fødderne først.

Det mærkes typisk ved at det begynder at stikke, prikke og sove – og følesansen bliver ringere. Nogle føler nærmest, at de går på vat. Man har anslået, at op mod halvdelen af alle sukkersyge patienter udvikler neuropati med tiden.

Hvis følenerven ødelægges af sukkersygen, kan der udvikles en slags nervebetændelse i følenerven. Man får derved nervesmerter, som gør at man føler at det brænder og stikker, og huden bliver over følsom, så bare den mindste berøring kan føles som en smerte (allodyni).

Typisk ses disse smerter på samme tid i begge fødder eller hænder, men kan også ramme ansigtet. Det ødelagte i følenerverne kan ikke genskabes.
Dog kan man bedst stoppe processen og forhindre at smerterne samt føleforstyrrelserne bliver værre, ved at få kontrol over blodsukkeret.

Sten og krystaller kan måske være en hjælp i forhold til diabetes

Meget overordnet set er diabetes primært en stofskifteforstyrrelse. Det er også et resultat af problemer med bugspytkirtel hormonet kendt som insulin, som forårsager høje niveauer af blodsukker (blodsukker). Hvis vi ser på det ud fra et krystalmæssigt synspunkt er de store energi baner der er forbundet med Diabetes = Solar Plexus.

Sten & Krystaller i forhold til diabetes skal ikke kun håndtere det endokrine system, men også beskytte kredsløbs systemet og korrigere kemiske ubalancer inden for disse systemer: Der er også brug for at kunne beskytte mod de bivirkninger, som diabetes er kendt for; følenerve skader, nyreskader, synsproblemer, dårlig cirkulation, vægtkontrol og hjertesygdomme.

Igennem tiderne har nogle sten og krystaller været mere anbefalet end andre: Citrin, Serpentin, Smaragd, Rød Jaspis, Malakit eller Sodalit, Chrysocolla, Blodsten, Rubin.

Diabetes er forbundet med Solar Plexus chakraet, og det kan derfor anbefales at lægge disse sten og krystaller på dit Solar Plexus i 15-20 minutter et par gange om ugen.

Det er visse ædelstene, der igennem tiderne er blev brugt til at skabe en vis lettelse fra din diabetes.

Citrin er nok den mest anvendte ædelsten i kampen med diabetes.

Citrin:

Citrin er den sten, der specifikt er kendt for at være meget nyttig i hjælpen mod diabetes. Det er en usædvanlig gavnlig sten der bærer solens kraft. Den hjælper med at give energi til livet. Den omdanner vibrationen, der hjælper bugspytkirtlen og milten med at forblive frisk og sund. Den bruges til at forbedre udholdenhed og energi niveauet i kroppen. Den bruges til at hjælpe hormonelle ubalancer, kemiske ubalancer i kroppen og er kendt for at hjælpe med at vende degenerative sygdomme, samt at lindre din træthed.

Serpentin:

Serpentin er en gavnlig, alsidig og metafysisk beskyttende sten. Den hjælper dig så du får mere kontrol over dit liv. Den hjælper med bevidst at lede helbredende energi mod problem områder. Er meget rensende og afgiftende for kroppen og blodet. Den lindre diabetes og hypoglykæmi.

Smaragd:

Smaragd er en sten der ​​regenerer og genopretter. Den forbedrer evnen til at nyde livet fuldt ud og sikrer fysisk, mentalt og følelsesmæssig ligevægt. Den eliminerer negativitet og tilskynder til positive handlinger. Den lindrer diabetes. Beroliger øjnene og forbedrer synet og har en afgiftende virkning på leveren.

Rød Jaspis:

Rød Jaspis har en stabiliserende effekt, der giver dig mulighed for at bruge din energi på en afbalanceret måde. Den bruges til at hjælpe med opheling ved at opretholde positive fremskridt ved alle typer lidelser og sygdomme. Den er især nyttigt til diabetes og hjerte problemer. Øger blod cirkulationen og tilskynder til en positiv blodgennemstrømning.

Malakit:

Malakit er en mest effektivt fysiske helbredende værktøjer, da den er fyldt med kobber karbonat, der giver sin pulserende blanding af grønne helbredende farver. Den giver bugspytkirtelen den støtte den skal have for at mennesker med diabetes kan frigøre sig fra energien fra diabetes i energifeltet. Den er også god til fordøjelsen; og hjælper det med at “fordøje” sukkeret således at du får brugt energien deraf på en god måde. Det er bedst at bære den ved taljen.

Sodalit:

Sodalit er nyttig i behandlingen af lidelser i fordøjelses systemet og siges at hjælpe med at forhindre diabetes. Den styrker stofskiftet og lymfe systemet, øger immunforsvaret og kan hjælpe til med vægttab. Den har også en beroligende virkning på skjoldbruskkirtlen, nervesystemet og kirtelfunktionerne. Ved at balancere det endokrine system styrker den stofskiftet, reducerer stress og giver fysisk udholdenhed. For at få fuldt udbytte af Sodalit bæres den bedst over en længere periode.

Chrysocolla:

Chrysocolla er en fantastisk krystal på mange niveauer. Med en naturlig og smuk blanding af farver, skabt på grund af dens høje kobber indhold, har den en stærk healende energi. Den afbalancerer blodet og behandler blodsygdomme. Det understøtter bugspytkirtlen og hjælper med reguleringen af ​​insulin og blodsukker. Det er især nyttigt til type 2-diabetes.

Blodsten:

Blodsten er en fremragende kraftig healer af blodet og en kraftig healer, der kan hjælpe med at rense og afgifte kroppen. Den stimulerer de metaboliske processer. Hjælper på træthed, fjerner energiblokeringer og hjælper med at skabe en jævn og blid energistrøm i kroppen. Den gavner alle de blodrige organer, og regulerer blodgennemstrømningen gennem kredsløbs systemet. Den afgifter leveren, nyrerne, milten og blæren. Beskytter det kardiovaskulære system, det endokrine system og hjælper ved diabetes.

Rubin:

Rubin afgifter blodet og forbedrer kredsløbet og er yderst gavnligt for hjertet. Rubin stimulerer binyrerne, nyrerne og milten og hjælper der hvor der er utilstrækkelig cirkulation og energistrømninger i fødder og ben. Den hjælper også med vægt problemer, hvilket er noget meget nyttigt for diabetikere.

Sådan er der nogle der bruger krystaller i forhold til diabetes

Når du har valgt en eller flere af ovenstående, opnås de bedste resultater ved at bære dem med dig eller bære den kontinuerligt. En lille taske eller pose kan være praktisk at bære dem i, og du kan placere dem i sengen om natten. Eller du foretrækker måske at arbejde med dine krystaller på Solar Plexus i 15-20 minutter et par gange om ugen.

Forskningen på området er stadig i de indledende faser, så det kræver mange flere studier og erfaringer, før man endegyldigt kan slå fast, at sten og krystaller virker mod diabetes.

Det betyder, at der kun er én måde at finde ud af, om sten og krystaller er noget for dig: ved at prøve dig frem. Det er en modig beslutning at tage og derfor også én, man ikke bør være alene om. Derfor vil vi altid opfordre dig til at snakke med dine nærmeste og din læge, før du begynder at bruge sten og krystaller mod diabetes.

Vi gør yderligere opmærksom på, at vores produkter ikke er er medicin, og derfor ikke kan diagnosticere, behandle eller kurere sygdomme.

Af juridiske hensyn oplyses, at sten og krystaller ikke har en videnskabeligt medicinal godkendelse

Indkøbskurv