Depression rammer ikke kun naboen

Depression rammer ca. 500.000 danskere i løbet af livet

Depression rammer ca. 500.000 danskere i løbet af livet

Dette indlæg er skrevet med det formål at informere og oplyse. De er på ingen måde ment som en erstatning for samarbejdet med læger og medicinske eller farmaceutiske myndigheder, nærmere tværtimod.

Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv, på en tilfældig dag vil mellem 100.000 og 200.000 danskere have en depression. i følge Netdoktor.

Depression er en af de mest udbredte psykiske sygdomme. Hvis du eller én i din omgangs kreds, har en depression, vil det for de fleste føles som at man er trist, måske mangles sædvanlige energi til at overkomme de daglige gøre mål, der kan være koncentrations- hukommelsesbesvær, nogen vil opleve at der er tilbagevendende negative og destruktive tanker, og en tilstand, der nedsætter livskvaliteten betydeligt. DEPRESSION er bestemt noget der skal tages alvorligt, og en tilstand, der nedsætter livskvaliteten betydeligt.

Men hvad kan være den udløsende faktor for en depression:

En eksamen der bestemt ikke går godt (man dumper). Økonomien der pludselig ikke hænger sammen mere. Hvis du bliver fyrret fra et job. En livstruende sygdom. En alvorlig ulykke. Et overfald. Det kan være genetisk bestemt. Et eller flere dødsfald blandt dem du har tæt på dig, og Isolation er blot nogle af de udløsende faktorer.

Sidst nævnte har desværre vist sig ikke at have gjort det bedre under Corona tiden, mange har været tvunget til at blive isoleret. De fleste har været ude af stand til at arbejde eller deltage i aktiviteter såsom at spise ude, gå i gymnastiksalen, tage på ferie osv. og særligt de unge og meget ældre er blevet hårdt ramt, mange har følt sig indespærret, man har ikke kunnet besøge familie, vennerne eller sit arbejde. Hyppigt ser man at der kommer følgesymptomer efter at have været spærret inde – hos både børn og voksne – nemlig depression, denne depression kan variere fra den helt lette til svær grad. Nogen vil når man bliver spærret inde (isolerer sig) føle sig ensomme og isolerede. Pludselig ser vi ikke længere familien, kollegaerne, vennerne, klassekammeraterne, derved mistes i hvert fald for en periode de daglige sociale interaktioner, og nogen vil let kunne føle at man er blevet lidt ladt i stikken (andre har glemt én), fordi der ikke bliver skrevet/ringet. Dette kan lede til det vi kender som tristhed og nedsat humør – og i nogle tilfælde i så høj grad, at der bliver tale om en reel depression.

Men hvad skal, du holde øje med hos dig selv og andre:

💜 En tristhed/nedtrykthed der er vedvarende
💜 Hvis du oplever angst, en tomhedsfølelse og irritation
💜 Nedsat energi, og en alt for stor træthed
💜 En følelse af ikke at kunne overkomme tingene i hverdagen
💜 Humørsvingninger der ikke har været der før, eller som kommer ud af den blå luft
💜 Vågner tidligere end normalt og svært ved at falde i søvn
💜 Hvis du vågner meget, med deraf følgende negative tanker:
💜Følelse af håbløshed, skyld og hjælpeløshed
💜Selvbebrejdelser og mangel på selvværd
💜Mindre eller ingen sexlyst og orgasmeproblemer
💜Dårlig hukommelse og koncentrationsbesvær
💜Vanskeligheder ved at tage beslutninger
💜Forstærket tendens til grådanfald
💜Tanker om selvmord
💜Kropslige symptomer, som ikke skyldes fysisk sygdom. Det kan fx være manglende appetit, vægttab, hovedpine, sussen for ørerne, svimmelhed og forstoppelse.

Men hvad kan du stille op med depressionen?

For at forstå hvad der kan være med til at hjælpe er vi nød til at se på det, som der også kan ses foroven, at vi bliver påvirket af dem vi omgiver os med eller ikke omgiver os med – svingninger, og at alt kan bevæge sig i kraft af svingninger – altså energi. Og alle bevægelser/energier, bringer de samme bevægelser frem i vores legeme, som vi påvirkes af!

Når dette er sagt kan man sige at sten og krystaller indeholder og udstråler forskellige svingninger, og derfor vil de påvirke os i forskellige grader samt retninger, og kroppen/følelserne/hjernen m.m. vil blive påvirket heraf, de sætter med andre ord gang i de samme svingninger i vores krop, som de selv indeholder.

I artiklen vil vi se på nogle af naturens bedste naturlige hjælpere: Nemlig sten & krystaller.

Her er nogle af de bedste krystaller til depression. Du kan bruge dem til at forbedre dit humør, og føle dig som dig selv igen.

Pink Andes Opal

Pink Andes Opal er vidunderlige hvis du ønsker at lette følelsesmæssig smerter og traumer. De tilbyder en blød, feminin energi. Denne smukke sten handler om tilgivelse, kompromis, generøsitet, samt kærlighed. For at bringe en indre ro til at bære dig igennem vanskelige tider.

Pink Opal kan lette vrede, og selvdestruktiv adfærd/tanker, samtidig med at den lindrer stress, angst depression. Hvis du vil genvinde din power efter traumer, vil denne krystal der også kan være gavnlig til depression, hjælpe dig med at gøre det.

Turmalin Kvarts

Turmalin Kvarts giver et bredt udvalg af fordele, der gør at den nok er en af de bedste krystaller til depression. Først og fremmest er det en meget opløftende sten, der kan give os følelser af glæde og lethed.

Dens energi renser og balancerer ikke kun chakraerne (de store energi punkter i kroppen) men den kan også bruges til at forstærke de healende egenskaber der er i andre krystaller.

Det er en styrkende krystal, der kan hjælpe os at vi ikke føler os fastlåst, og motivere os til at gøre, hvad vi skal gøre. Den vil hjælpe dig med at træffe gode beslutninger, således at vi får løst problemerne.

Karneol
Karneol er kendt som “Stenen der giver Motivation og Udholdenhed.” Den hjælper os med at handle med din bemyndigende og motiverende energi. Uanset om du har brug for et energiboost eller et mentalt spark, er dette stenen du også bør kigge på.

Denne krystal til depression, har den nødvendige energi der vil hjælpe dig med at foretage positive ændringer i dit liv. Dens dristige energi og glød reducerer angst, og fremmer følelsen af lidenskab og mod.

Når du bruger Karneol, vil du sandsynligvis bemærke, at tingene lettere falder på plads.

karneol hjælper med at beskytte os mod vrede og misbrug, hvad enten det er interne eller eksterne ting. Den forynger vores livskraft og hjælper os med at komme videre i vores liv.

Ametyst

Ametyst er en vidunderlig ledsager for alle, der kæmper med det følelsesmæssige. Dens energi er beroligende, men alligevel opløftende, og kunne være den perfekte ledsager for at løfte dig ud af depression. Med dens hjælp vil du sandsynligvis føle din stress smelte væk, og dit humør forbedres.

Denne healende sten er også meget rensende. Den transmitterer på nærmest magisk vis negativ energi til positiv energi, så følelsesmæssig smerte, nærmest forsvinder som dug fra solen. I stedet for en tomhedsfølelse indhyller den din krop i kærlighed.

Ved at bruge denne krystal ved depression, vil du måske også bemærke, at dit åndelige liv forbedres. Ametyst vibrerer med energien fra det tredje øje, der hjælper os med at øge vores intuition, det er dog ikke dette målet skal være hvis du har en depression.

Citrin
Citrin er en af ​​de lykkeligste sten på jorden. Faktisk kaldes det ofte “Glædes stenen.” Den har en glædelig energi, der hjælper med at løfte os ud af det dårlige humør, tristhed eller tomhedsfølelse, som det ofte mærkes med depression.

Denne sten absorberer negativ energi og bringer positiv energi ind i livet.

Den giver den nødvendige fysiske energi, til at omfavne det nuværende øjeblik med positivitet, fokus og selvtillid.

Citrin er også god som et manifestationsværktøj, der hjælper os med at skabe nye muligheder, nye perspektiver og ikke mindst vores ønsker.
Den hjælper imod stagnation og giver os et boost i en fremadgående retning.

Lepidolit

Lepidolit er en af ​​vores andre foretrukne krystaller til depression, fordi det er en overgangssten, der hjælper os med at omfavne forandring og transformation, så vi med sikkerhed kan forbedre vores liv.

Ved at øge vores bevidsthed omstrukturerer vi vores gamle mønstre som bliver til nye, der tjener os endnu bedre.

Denne Lepidolit er også med til at lette frygt, hvilket hjælper os med at tilpasse os, og udvikle os til det bedre. Den kan bruges til at hjælpe os ud af depression og over til glæde.

Lepidolit indeholder litium, som er et kendt angstdæmpende middel. Den på nærmest magisk vis forvandler sorg til lykke. Det har også vist sig at være en god støtte til folk med en afhængighed.

Tiger Øje
Tiger Øje skal også være på denne liste over krystaller til depression på grund af den styrke, den giver os, både fysisk og følelsesmæssigt.

Ved at arbejde med denne kraftfulde sten kan vi få adgang til den energi, vi har brug for, for at overvinde vores forhindringer, afbalancere vores ekstremer, og styrke vores forhold.

Med brugen af Tiger Øje kommer vi til at forstå, hvad der blokerer os, og finder sunde måder hvor på vi kan fjerne disse blokkeringer.

Denne sten arbejder også på at reducere angst og bekymring, ved at give en beskyttende energi, der giver os en dyb følelse af sikkerhed.

Og endelig, kan healing have en fantastisk effekt på depression, læs mere her om healing

Vi har omkring 600 sten og krystaller på shoppen. Find dem her.

Vi gør yderligere opmærksom på, at sten og krystaller ikke er er medicin, og derfor ikke kan diagnosticere, behandle eller kurere sygdomme.

Af juridiske hensyn oplyses, at sten og krystaller ikke har en videnskabeligt medicinal godkendelse

Dette blogindlæg er skrevet med det formål at informere og oplyse. De er på ingen måde ment som en erstatning for samarbejdet med læger og medicinske eller farmaceutiske myndigheder, nærmere tværtimod.

Indkøbskurv