DEMENS OG ALZHEIMERS

Alzheimers – og demens kan måske hjælpes med sten og krystaller

Alzheimers – og demens kan måske hjælpes med sten og krystaller.

Vores tilgang til Alzheimers og Demens er sten og krystaller og gerne i kombination med healing.

Omkring 8000 rammes hvert år af demens/alzheimers, og det for modes at der opstår en ubalance i hjernens signalstoffer. Alzheimers sygdom kommer ofte snigende over måneder og eller år, og i begyndelsen kan det godt være svært at afgøre, om der er tale om sygdom. Alzheimers sygdom rammer mange ældre, men man behøver ikke at være oppe i årene for at blive ramt.

Symptomerne på Alzheimers og demens

Alzheimer er en af de store sygdomme som opstår i hjernen, som før eller senere fører til demens. Alzheimer er den mest udbredte form for demens. Alzheimers sygdom forårsager, at selve nervecellerne i flere områder af hjernen langsomt går til grunde.

Men hvad er forskellen på Alzheimers og demens

Der er flere måder at forklarer det på, men man kunne sige at man kunne se på demens som en slags paraply, der dækker over en lang række sygdomstilstande, som alle har en ting til fælles, nemlig at de leder til en vedvarende svækkelse af hjernens funktioner .herunder hukommelsestab.
Frit oversat kan man sige at demens betyder ”ude af sindet”, og er netop en betegnelsen på det symptom, der kommer til udtryk i hverdagen med en demenssygdom – lidt som hvis du forestiller dig at feber kan være symptomet en betændelses tilstand.

Vi har sammensat nogle forskellige sten og krystaller der har vist sig at være yderst effektive i de forskellige stadier

Sten og krystaller genkender kroppen & hjernens dynamiske struktur og evner, og I modsætning til andre kognitive modeller kan man se at sten og krystaller kan være en hjælp, og nogle gange yderst effektive.

Denne tilgang er også en effektiv metode til at forstå og imødekomme behovene hos personer, der er berørt af Alzheimers og demens.

Ligesom ædelstene har brug for pleje for at vise deres bedste egenskaber, så har folk det også. OG i stedet for at fokusere på en persons tab, når der sker et skift i hjernen, bør du se mennesket bag som værende dyrebart og unikt. Målet med sten og krystaller kan være at yde en bedre støtte, når du/den nære lever med en stadigt skiftende tilstand, og hjælpe dem med at leve fuldt ud i disse øjeblikke.

Ved at værdsætte, hvad der ændrer sig, og hvad der stadig er muligt, kan vi have interaktioner, der er mere positive, kommunikation, der er mere produktiv, og en pleje, der er mere effektiv.

De 10 tegn du skal være opmærksom på:

1. Hukommelsen forsvinder:
Alle kan glemme en aftale eller en besked for senere at komme i tanke om det. Det er dog ikke normalt at glemme, hvor man er på vej hen eller hvem, man lige har talt med

2. Det bliver pludselig besværligt at udfører velkendte opgaver:
Det er normalt at glemme at tænde for kaffemaskine, når man vil lave kaffe.
Det er derimod ikke normalt at sætte termokanden på gasblusset eller kogepladen.

3. Problemer talen:
Man kan nogen gange have problemer med at finde det rigtige ord.
Det er dog ikke normalt helt at glemme enkelte ord, for derefter at erstatte dem med ord, som slet ikke giver mening i sammenhængen.

4. Hvor er jeg, hvad dag er det, hvad er klokken
Alle kan tage fejl af datoen og kan måske ikke finde vej til nye steder.
Det er dog ikke normalt at bytte rundt på døgnets timer eller blive væk i et område, man kender særdeles godt.

5. Bedømmelsen:
Man kan risikere at glemme at få regntøjet med – på trods af vejrudsigten og at man kan se det er optræk til regn.
Det er dog ikke normalt at glemme, det er vinter og tage sommertøj på udendørs.

6. Problemer med at tænke abstrakt:
Det er normalt at have problemer med at forstå meningen med et ordsprog.
Det er dog ikke normalt at tage ordsproget helt bogstaveligt.

7. Glemme ting:
Det er normalt at glemme, hvor man har lagt sine nøgler eller briller.
Det er dog ikke normalt at lægge hårtørren i fryseren eller isen i kommodeskuffen

8. Humør og adfærd:
Det er normalt at blive ked af det, og have det dårligt en dag.
Det er dog ikke normalt at have humørsvingninger, der skifter fra det ene øjeblik til det andet.

9. Personligheden
Det er normalt at holdninger og synspunkter der kan ændres med årene.
Det er dog ikke normalt hvis personen ændrer sig drastisk og hurtigere bliver forvirret, mistænksom eller vred.

10. Initiativ
Det er normalt at man har én dag, hvor man ikke kan tage sig sammen til det ene eller det andet.
Det er dog ikke normalt at være passiv hele tiden, og have brug for stikord, opmuntring og støtte til at komme i gang.

Her er de sten og krystaller vi mener vil kunne hjælpe og støtte personen
(Alle stenene kan købes ved at trykke på det farvet sten/krystal navn)

Selenit
En Selenit Skaber mental klarhed både fysisk og psykisk, fjerner årsagerne og bearbejder symptomerne, denne klarhed forbedrer den mentale fleksibilitet. Dette påvirker hverdagen, ved at give dig fuld mental klarhed. Giver harmoni og indre ro, og har derfor også vist sig at være yderst effektiv i forhold til Alzheimers og demens.

Smaragd
Smaragder er grønne og kun få sten og krystaller er omgivet af så meget mystik som smaragder, og det er da heller ikke uden grund at romerne følte at menneskets sjæl blev genoprettet, hvis de havde denne sten på sig. Det er en af årsagerne til at denne sten er god ved depression og andre mentale samt følelsesmæssige lidelser. Smaragder er mest behagelige, når de kan hjælpe og gøre gavn. De kan lide at engagere sig, hjælpe andre, føle, at de har et formål.

Rav
Rav er fantastisk kraftfulde, og meget healende for krop, sind og ånd. Rav virker meget op healende på nervesystemet hvor den også vil balancere højre og venstre hjernehalvdel. Rav har en tendens til at nærmest som ud af det blå, at absorberer alt smerte og negativ energi, hvilket gør den til en fantastisk sten der kan hjælpe med at lindre stress og symptomer ved depression

Rubin
Rubiner hjælper de der oplever forandringer i den sene fase, her er de finmotoriske færdigheder ofte meget begrænset. Nogle mister dybdesynet såvel som de får en begrænset visuel opmærksomhed og store sensoriske ændringer resulterer i behovet for hjælp til redskaber, børstning, knapning af tøjet mm. og bevægelser. Her kan rubinen gå ind og hjælpe med at skabe ro og sikkerhed for den pårørte.

Lepidolit:
Lepidolit, der er kendt som en overgangssten, kan hjælpe med at skifte og omstrukturere gamle energimønstre og bringe lys og håb til enhver situation. Brug Lepidolit til at reducere stress i forbindelse med ændringer. Lepidolit skaber balance og indre ro. Lepidolit Lindrende sygdomme, der involverer nervesystemet, og derfor kan Lepidolit hjælpe dem med både Alzheimers og endda epilepsi. Lepidolit indeholder spormængder af litium, hvilket forklarer, hvorfor det kan være nyttigt til at opnå følelsesmæssig balance, og pga. sit lithium indhold har Lepidolit fordelen der kan være med til at afhjælpe depression.

Obsidian Blå:
Blå Obsidian stimulerer hals chakraet, og gør det nemmere at få sagt tingene der skal siges. Den kan være med til at give mental klarhed bla. i lidelser, som Alzheimers, skizofreni og flere personlighedsforstyrrelser som f.eks. ADHD, ADD mm.

HUSK AT ER DU SYG SKAL DU SNAKKE MED EGEN LÆGE FØRST.
Al information på vores website/facebook/twitter/instagram/mail skal på ingen måde opfattes som medicinsk rådgivning eller anvisning, eller på nogen måde ses som erstatning for rådgivning af din egen læge eller anden professionel medicinsk eller sundhedsmæssig rådgivning. Du bør altid kontakte din egen læge og søge rådgivning om produkterne, inden du anvender vores produkter.

Indkøbskurv