Lotusblomst som fyrfadsstage

Plus evt. fragt.kr. 69.00

Altid fri fragt til pakkeshop ved køb for 1000 kr.

 • Kort beskrivelse medfølger på dine sten/krystaller
 • Har du spørgsmål til valg af sten og krystaller ring blot til os
Du kan betale her med:
 • MobilePay logo
Køb 7, altså én i hver chakra farve 475 Kr. med koden: Lotusblomst Koden gælder kun hvis varen ikke i forvejen er på tilbud

Lotusblomsten som fyrfadsstage i 14 x 6 cm. i de 7 chakra farver. Symboliserer Styrke, Modstandskraft og Genfødsel, og symbolet har igennem mange religioner samt kulturer fra helt gammel tid, både i kristendommen, buddhismen og hinduismen været meget markant, selv i Kina har lotussen haf, Lotus repræsenterer også transcenderingen af ​​menneskets ånd over verdslig stof, da den blomstrer fra underverdenen ind i lyset. Selv i de forskellige trosretninger er der små forskelle af betydningen: lotusblomst, dog er den overordnet betydning stort set ens. Lotusblomsten, er en slægt af de urteagtige vandplante, som kommer fra Nordamerika, Mellemamerika og Caribien, Sydasien og Australien.

Lotusblomsten

Lotusblomster er i slægt med Åkanden og kendes på, at bladene er skjoldformede, det vil sige runde. Lotussen er det man kalder en dagblomstrende plante, som folder sig ud om dagen og lukker sig om natten, og det er næsten som om den genopvågner hver morgen. Betydningen af lotusblomsten kommer fra den måde blomsten vokser på i naturen. Lotusblomsten gror bedst i en god kraftig samt næringsrig lerjord. Det siges at den starter som en lille knop i det mudret vand, hvor den vokser til den kommer op af det mudrede vand hvor den folder sig ud som en smuk blomstrende blomst over vandet.

Knoppen samt blomsterbladene der kommer op igennem det mudrede vand, berøres og påvirkes aldrig af vandet omkring den, derfor siger man at den altid forbliver uforurenet, selv under rejesen der foregår under vandet op til overfladen. Det siges derfor også at den afspejler menneskets sjæls renhed, og at det der opleves igennem tiden kun påvirker sjælen hvis vi lader det påvirke os.

Den spirituelle betydning

Når vi ser på lotusblomsten som et symbol, opstår det fordi det menes at alle mennesker bliver født ind i en verden hvoraf der er lidelse, og at du så som menneske skal lære at overvinde disse lidelser/vanskeligheder, således at du kan blive et bedre menneske med årene der går, og derved opnå det vi kalder en åndelig oplysning.

Symbolet at lotussen er i det mudrede vand, repræsenterer her de kampe vi som mennesker må gå igennem for at nå der til hvor vi bliver åndeligt oplyste, knoppen på lotusblomsten repræsenterer personen, som er ved at springe ud, men endnu ikke har fået alt den viden/læring der skal til, og selve blomsten, blomstre som sagt over vandet, og repræsenterer personen der har opnået oplysning/nirvana og sluppet igennem lidelserne.

Selv i den gamle kinesiske kultur anses lotusblomsterne for at være et symbol på royalty og integritet, og kan ses på mange kinesiske portrætter, hvor kongen eller dronningen holder blomsten i hånden.

Blomsten der er symbol på renhed og fremgang

Lotus anses for at være et symbol på renhed, og den, der sidder med den, skal være fysisk såvel som mentalt ren. Vi ved jo at Lotusblomsten kommer op af det mørke lidt beskidte mosevand, hvor den spreder alt sin energi, smuk og ren, hvorfor det siges at den er symbolet på renhed.

Igennem tiderne har lotusblomsten ofte været beskrevet som håbets blomst, og repræsenteret styrke til mennesket. Symbolikken opstår fordi Lotusblomsten kommer helt nede fra bunden af mosen og derfra har den kæmpet sig op til overfladen hvor den DER kan sprede sin ynde og energi, omsat til ord, viser det blot at uanset hvordan du kommer ind i livet, kan du rejse dig, lige som den, og overvinde alle de negative sider der er, for at finde ynde lyksalighed og blomstre som du skal. Derfor har den igennem tiden hjulpet rigtig mange mennesker der har kæmpet mange kampe i livet.

De forskellige farver man kan få lotusblomsterne i har forskellige betydninger.

* Den røde lotusblomst er symbolet på kærlighed, omsorg, hengivenhed og alle de romantiske følelser.
* Den hvide lotusblomst er et symbol på fred, renhed og ro.
* Den blå lotusblomst, som også er den mest sjældne, symboliserer åndens sejr over visdom og viden.
* Den lyserøde lotusblomst er symbolet på den åndelig vej og oplysning.

Lotusblomstens historie Indien/Det Gamle Egypten

Indiens national blomst er netop lotusblomsten, og beskrivelsen af Lotussen ses da også i rigtig mange hellige buddhistiske tekster, og afspejles på mange åndelige/spirituelle billeder helt tilbage fra det gamle Egypten, der kan dateres tilbage til 1400 f.Kr. Man har sågar fundet blomster rester fra lotusblomster i Ramesses II’s grav. Derfor kommer det da ej heller nogen overraskelse, at lotusblomsten ofte vises som et symbol på det guddommelige. Der ses da også fra den tid mange af de hinduistiske guder der er afbildet med lotusblomster.

Kan man få lotusblomster som lysestage- fyrfadsstage?

Du kan idag købe fyrfadsstager formet som lotusblomster, du kan også få røgelse/røgelsespindemed duften fra lotus, og lotus smykker, bedekæder af lotusfrø, tæpper, billeder samt meget andet

Vægt 0.250 kg
Model

, , , , , ,

Du kunne også være interesseret i...

 • Lotus røgelsespinde fra morning star serien
 • Lotus røgelsespinde fra HEM

  Lotus røgelsespinde

  Plus evt. fragt.kr. 20.00 Tilføj til kurv
 • Håndlavet Lotus seed Japa Mala 108+1 bedekæde

  Lotus seed Japa Mala 108+1

  Plus evt. fragt.kr. 290.00 Tilføj til kurv
Indkøbskurv