Kala namak Sort Himalaya salt 100 Gr.
I Himalaya har man endnu et særligt salt, (Kala namak) Sort salt, dette lugter og smager som kom det direkte fra helvede. I de udstrakte saltminer i Himalaya området, som har nogle af verdens største og fineste stensalt forekomster, er der områder hvor der helt fra urtiden har løbet svovlholdigt vand. Kala Namak er en naturlig stensalt der indeholder omkring 97 procent natriumklorid og 3 procent jern
Den sorte Himalaya salt
Minet ud fra oldgamle vulkaner i Pakistan, Salten brydes og bages traditionelt, i store lukkede lerovne, som derved forvandler den rene svovl lugt, til noget mere velduftende, men beholder de meget eftertragtet svovl forbindelser.
Saltet bliver i sin hele form næsten kul sort med en rødbrunlig glød, og er smuk på sin helt sære måde, som sjældne og særlige råvarer kan være. I stødt form er det brun-grå-farve. Det har en besynderlig svovlduft og minder om hårdkogte æg.
Det skal ikke sådan direkte smages, men anes, og når man smager det, ved man, at det er noget, man har smagt før, i indisk mad, og bare ikke har været i stand til at identificere.
Mineral leverkur:
Tag 1 spsk. Himalaya salt i et glas vand, og rør det helt ud. Tag derefter en spiseskefuld af saltvandet over i ét andet glas vand og drik det lige efter middagen. Gør dette Hver dag i 14 dage.
Leveren har en masse funktioner, som mange ikke kender til. Og er ikke bare en ulækker affalds station. Derfor vil jeg lige bruge et sekund på at fortælle dig hvad leveren bl.a. gør:
Produktion af galde, som indgår i flere stofskifteprocesser
Regulerer blodsukkeret
Fedtomsætning
Proteinomsætning
Regulering af hormoner, vitaminer og mineraler
Afgiftning (hjælper med at udskille giftstoffer).
Vi anbefaler også, at du bruger Himalaya salt i din daglige madlavning. Nogle folk kombinere salt med jordet harad frø, som også har medicinske egenskaber
Det Sorte Salt er også en vigtig del af Ayurveda, den ældgamle traditionelle indiske medicin. Sort salt har nemlig en helt særlig smag, mindre venligt kan man sige at det lugter af rådne æg, mere venligt er det meget interessant, men er en vigtig ingrediens i et hav af specialiteter bl.a. fra Kaukasus og Bangladesh.
Det siges
At Sort Salt har mange sundhedsmæssige fordele såsom lindring af kramper og muskelspasmer, hjælp til at kontrollere diabetes, hjælper med at holde depression og søvnløsheden i skak, forhindre osteoporose, hjælper og behandler led problemer, hjælper ved oppustethed og forstoppelse, kan hjælpe med diverse åndedræts sygdomme, hjælper med vægttab, har en afførende virkning, og det menes at lindre på luften i tarme og halsbrand, hjælper med at kontrollere kolesterol niveauet, hjælper ved forbrændinger, og det bruges i Jammu til at helbrede struma..
Mad
Helt uundværligt er det i Chaat, som er en slags indisk nachos, som kan fås overalt på gaden i Indien, og som mange spiser til morgenmad. Chaat er i sin helt simple form en salat af kogte kartofler, kogte kikærter, rødløg frisk chili, masser af koriander, og stegte små indiske snacks, der er lavet af kikærtemel eller linsemel. De kommer ovenpå til allersidst og giver en sprødhed som ikke er i grøntsagerne, lidt fedme og et eller andet udefinerligt , som bare er godt, som det altid er når ingredienser tilsammen giver et bedre regnestykke, end hver for sig.
De er også krydrede med sort salt og er en skøn, om end meget særpræget snack i sig selv. Chaat’en kan elaboreres i det uendelige, friske grøntsager som agurk, peber, blomkål, ærter, tomat, blandes i eller dynges ovenpå, og hele herligheden krydres med Chaat Masala, frisk lime, og serveres med tamarindpulp og en enkel Raita.
De indiske snacks skal man i en indisk butik for at få fat i.
Det sorte salt får hele herligheden til at gå op i en højere enhed, selvom man tror det er løgn at det kan smage så godt.