Skovens dufte – Æteriske olier

Plus evt. fragt.kr. 69.00kr. 179.00

Altid fri fragt til pakkeshop ved køb for 1000 kr.

 • Kort beskrivelse medfølger på dine sten/krystaller
 • Har du spørgsmål til valg af sten og krystaller ring blot til os
Du kan betale her med:
 • MobilePay logo

Skovens dufte & Æteriske olier

Skoven gør dig godt
Flere og flere søger det vi i daglig tale kalder “den indre ro”, og mange finder netop denne ro i skoven som igen for mange skaber balance og regeneration, med andre ord den skaber en symbiose af helbredende og rensende effekter for krop, sind og sjæl.

Skoven er for mange et fantastisk sted at være i, og den giver os nogle fantastiske gaver til gengæld. Her får vi en på opleveren, og der skabes automatisk en form for ro når – vi forbinder os med naturen, hvorefter vi kan hente en ny energi og power. For de fleste er skoven sted med leg, glæde og inspiration, og den fortryller og fascinerer os hele tiden fordi vi hele tiden kan se nyt. Samtidig med alt dette er skoven på en og samme tid en nærende og stabil oase i de tider vi lever i, med stress og omvæltninger, og det er netop her at skovens træer hjælper os med at komme tilbage og ind i os selv.

Lærk Olie Primavera

Primavera økologisk æterisk olie, “larch”
Denne Lærke olie fra Primavera, har en mild skovagtig duft, og er det ved den tid af året forkølelses-tiden, så er denne her olie genial når du skal have luft i næsen, Tag:
1 L. Meget varmt vand
Dryp 2 dråber lærk olie ned i vandet
Tag et håndklæde over hovedet og indånd dampene igennem næsen

Duften fra lærk vil åbne dine luftveje og styrker vejrtrækningen.

Lærk er godt for det psykiske og mod stress samt udbrændthed.
Mange sensitive personer finder selvtillid og den indre styrke frem når de dufter til lærkens sarte duft.

Foruden dette kan Lærk også bruges i en neutral olie, se mere på flaskens anbefalinger, er god ved hudafskrabninger, rifter og mindre sår, og som en massage olie.

Olien er økologisk, og indeholder 5 ml æterisk lærk olie


Korsikansk Sortfyr Olie Primavera 179 kr.

På engelsk: Laricio Pine¨
Der skal bruges 400 kg. friske kviste for at få 1 Kg. æterisk olie, og den vokser i 1200 meters højde

Duftens virkning på krop og sjæl
Sortfyr giver følelsen af sikkerhed, specielt i de tider hvor du er meget udsat for usikkerhed og overbelastning vil Sortfyr give dig en ny kraft og give dig en følelse af fortrøstning.

Gode tip med denne olie:

Den enestående duft fra sortfyr kan bruges alene og i en parfume. Du kan også anvende den i en massageolie til den sarte hud, og kan anvendes både på børn og ældre.

Desuden er den utrolig god når næsen bliver rød fordi du har pudset næse for mange gange, her skal du bruge følgende til en plejende næseolie:
10 ml. Mandelolie
3 Dråber Korsikansk Sortfyr Oli
1 dråbe Cajeput Ekstra æterisk olie
Hæld alle dele på f.eks. en roll on tom flaske eller hav det i en lille bøtte (husk brug kun rene fingre)
Botanisk navn: Pinus nigra subsp. laricio

Den dufter som en blanding af : Citrus, harpiks, blomster.

VIDSTE DU?
Til fremstilling af den æteriske olie anvendes udelukkende nåle og kviste fra træer, der vokser i 1.200 meters højde. På grund af dens fi ne duftmæssige og aromaterapeutiske kvaliteter er det en af naturens små underværker. Den har en overordentlig harmonisk duft med et helt spektrum af citrusnoter på baggrund af en klar og opfriskende duftnote.
____________________________________________________________________________

Douglasgran – Økologisk Olie – 5ml

På engelsk: Douglas Fir
Der skal bruges 120 kg. friske kviste for at få 1 Kg. æterisk olie, og den vokser i 1200 meters højde
Familie: Gran
Det botanisk navn: Pseudotsuga menziesii

Den dufter som en blanding af: En klar frisk dag, citrus agtig og blid

Duftens virkning på krop og sjæl
Denne friske og klare duft fra Douglasgran indbyder til det dybe åndedræt, især i vinteren/forkølelsestiden, hvor manges næser er tilstoppet, der virker en Douglasgran olie på brystet: som et friskt pust, plejende og lindrende, højner stemningen og styrker din selvtillid og giver en indre stabilitet i udfordrende situationer, og den er i øvrigt fantastisk i barbervand til mænd


Bjergfyr – Økologisk Olie – 5ml

På engelsk: Mountain Pine
Familie: Gran
Det botanisk navn: Pinus mugo
Der skal bruges 300 kg. friske kviste for at få 1 Kg. æterisk olie
Den dufter som en blanding af: Skov harpiks

Duftens virkning på krop og sjæl
Du kan med fordel bruge denne olie, til massage her lindres ømme muskler samt led, og blodets gennem strømningen øges. Den skovrige duft
renser luften, stimulerer sanserne og giver ny energi. Specielt er den god i tider hvor du har lidt psykisk overbelastning, her vil den give nye kræfter og håb. Brug den også hvis du vil have et friskt og velgørende indeklima.

Brug den også i forkølelsestiden samt ved allergisk reaktioner, det er et gammelt tysk husråd, her bruger du den f.eks. i en duftlampe så du får luft i næsen
Til en anspændt mave kan du bruge den sådanne her
• 30 ml økologisk mandelolie
• 5 dråber Himalaya-Ceder æterisk olie
• 50 ml mandelolie • 3 dråber Bjergfyr æterisk olie
• 2 dråber Sibirsk Fyrrenåle-olie
• 2 dråber Laurbærblade æterisk olie
• 1 dråbe Tyrkisk Rose økologisk 10%


Cajeput

Den æteriske olie Cajeput extra dufter af helt frisk eukalyptus.
I aromaterapien bruges den ofte ved at blande den med andre olier, hvis man har forkølelse og eller hoster, her bruger man: 1 dråbe Cajeput, 10 ml. Mandelolie, 3 Dråber Korsikansk Sortfyr Oli (KAN BRUGES TIL BØRN OGSÅ). Hvis du kommer Cajeput i din massage olie, har den en kredsløbsfremmende effekt og virker lindrende på muskler og led og på sportsskader.

100% naturlig & 100% vild = cajeput stammer fra en vild samling.
Da vi var på jagt efter den bedste kvalitet af cajeput æterisk olie kom et nyt partnerskab i hus med en økologisk dyrkningspartner i Cambodja i 2016. Cajeput tilhører ligesom eukalyptus, niauli og teatree den store myrte familie der vokser vildt, på store områder i Cambodja. Bladene og kvistene fra Cajeput bliver høstet direkte i naturen, og destilleret der også. DET giver en frisk og urteagtig samt helt unik æterisk olie som giver saft og kraft.

Vær opmærksom på: Det har ikke været muligt at importere cajeput olie fra vores partner i Cambodja i lang tid på grund af den globale pandemi, samt den politiske situation i Cambodja, dette til sammen gør det til en meget svær situation at forudse, hvornår vi kan få mere af denne olie.

Lav din egen olie til ryg, nakke bryst, fødder
50 ml perikonolie * økologisk
17 dråber cajeput ekstra
Dryp æterisk olie i flasken. bland dem godt. Gnides på brystet, nakken, ryggen og fødderne.

Lav en olie til øret ved ørepine
10 ml mandelolie
2 dråber cajeput ekstra
Dryp æterisk olie i mandelolien. Gnid bag og omkring øret for at lindre ørepine. KOM IKKE olieblandingen DIREKTE I ØRET.


 • Tag skovens dufte med dig hjem i stuen

Nu kan du tage alle skovens dufte med dig og bruge dem som hvis du skulle tage et ”skovbad” og det kræver på ingen måder en fysisk anstrengelse, for du kan få sendt det direkte til din dør. Vi ønsker at du skal opleve skovens atmosfære, den intense følelse, hvor alle dine sanser skærpes og sjælen får lov at slappe af. Med andre ord: Gør mindre, og oplev mere.

 • SKOVBADE OG IMMUNSYSTEMET

Utallige videnskabelige studier hele verden over bekræfter skovens helsebringende virkning, og det er da også med bare et åndedrag af skovens duft vi styrker vores immun system, hvorefter at negative følelser samt tanker mister deres tag i os. Ydermere har man forsket i at skoven sænker blodtrykket, mindsker vores stresshormoner og forsyner vores lunger med ilt, af højeste kvalitet. Når vi ser på skoven er vi også nød til at se på helheden ikke kun duften, men også alle farverne, mange af os kan genkalde netop grenenes/bladenes grønne farver der også styrker immun systemet og beroliger nerverne.

 • SKOVDUFTENE

Det er nu du kan opleve kraft og saft fra skovens æteriske olier

Og da det ikke er alle mennesker kan komme i skoven, eller ikke bor i nærheden af en skov, så må skoven jo komme til dig, lige hjem i stuen. De æteriske olier vil give dig mulighed for at tage et plejende skovbad – når som helst det passer dig.

Den krydret skovluft, som man indånder når vi går en tur i skoven, indeholder naturligt æteriske olier. Dette gør det fordi træerne producerer olier helt automatisk for netop at beskytte sig selv mod insektangreb og overdreven varme eller sol, og det er her at olierne kommer ind i billedet, for ikke nok med at de kan beskytte træet, så kan de også fremme op helingen fra en skade i barken eller en knækket gren. Den duft, vi oplever, stammer altså også fra æteriske olier, som strømmer ud fra de friske kviste samt nåle.

Når der tales om skovens helbredende kraft, så er det nåletræernes æteriske olier, og med deres overflod af terpener (duftprofiler), som vi tænker på. Det er dem, der danner den krydrede, harpiksholdige, balsamiske skov-duft.

Det er alle de aktive dele i træernes æteriske olier, der anses for at være specielt helende og antiinflammatoriske.

Vægt 0.100 kg
Model

, , , ,

Du kunne også være interesseret i...

 • lavendelolie økologisk og vegansk fra Primavera

  Lavendelolie Æterisk

  Plus evt. fragt.kr. 58.00 Tilføj til kurv
Indkøbskurv